"Україна не живодерня": у Кропивницькому пройшла всеукраїнська акція на захист тварин (ФОТО)

  • 20 лип. 2018 10:45
  • 1382
    • Новина «Україна не живодерня»: у Кропивницькому пройшла всеукраїнська акція на захист тварин (ФОТО) Ранкове місто. Кропивницький
     
    Сьогодні, 20 липня, десятки жителів Кропивницького вийшли на Всеукраїнську акцію «Україна – не живодерня». 
     
    Мешканці міст Кропивницького, Києва, Львова, Одеси, Дніпра, Івано-Франківська, Житомира та Сум одночасно розпочали акцію, аби припинити масові вбивства безпритульних тварин у Кропивницькому та інших містах країни. Небайдужі громадяни хочуть звернути увагу поліції та органів влади у питаннях захисту тварин та покарати тих, хто над ними знущається.
     
     
    Активісти вимагають внести до ВРУ законопроект щодо комплексного врегулювання питань, що пов'язані з тваринами з урахуванням пропозицій зоозахисників.
     
    Нагадаємо, що нещодавно у Кропивницькому виявили жінку, яку підозрюють у масовому отруєнні та вбивстві собак.
     
    - Буквально вчора я телефонувала до поліції, щоб дізнатися, як відбувається розслідування стосовно цієї справи. Наразі цій жінці не оголосили підозру. Не знаю, у чому затримка, можливо, поліція не надає певні факти, можливо, прокуратура затримує це питання, але сподіваємося, що справа зруше з місця і людина, яка вчинила ці жахливі злочини, буде покарана, - говорить одна із організаторів акції Олена Данилишин.
     
    Учасники акції підписали звернення до президента, у якому висунули ряд вимог до вищого керівництва країни.
     
    Аліна Кулик