Рада ЄС подовжує чинні обмежувальні заходи до 23 червня 2019 року

  • 20 лип. 2018 09:32
  • 718
    • Новина Рада ЄС подовжує чинні обмежувальні заходи до 23 червня 2019 року Ранкове місто. Кропивницький

    Заява Високої представниці від імені ЄС щодо приєднання певних країн до обмежувальних заходів у відповідь на незаконну анексію Криму і Севастополя

    18 червня 2018 року Рада ЄС ухвалила Рішення 2018/880 [1] (#_ftn1), вносячи зміни у Рішення 2014/386/CFSP.

     
    Рада ЄС подовжує чинні обмежувальні заходи до 23 червня 2019 року.
     
    Країни-кандидатки Чорногорія* та Албанія*, країна-член Європейської асоціації вільної торгівлі та Європейського економічного простору Норвегія, а також Україна та Грузія приєдналися до цієї декларації.
    Вони забезпечать відповідність своїх законодавств цьому рішенню Ради ЄС. Європейський Союз взяв до відома такі наміри та вітає їх.
     
     
    Європейський Союз складається з 28 держав-членів та їхніх народів. Це унікальне політичне та економічне партнерство, засноване на цінностях поваги до людської гідності, свободи, рівності, верховенства права і прав людини. Понад п’ятдесят років нам знадобилось для створення зони миру, демократії, стабільності і процвітання на нашому континенті. Водночас нам вдалось зберегти культурне розмаїття, толерантність і свободу особистості. ЄС налаштований поділитись своїми цінностями та досягненнями з країнами-сусідами ЄС, їх народами, та з народами з-поза їхніх меж.
     
    Нагадаємо: Заява Мароша Шевчовича щодо тристоронніх переговорів з Росією та Україною з приводу транзиту газу до Європи