Кому віддадуть свої голоси на виборах кропивничани та мешканці області?

  • 19 лип. 2018 14:15
  • 1740
    • Новина Кому віддадуть свої голоси на виборах кропивничани та мешканці області? Ранкове місто. Кропивницький
     
    Сьогодні, 19 липня, у Кропивницькому відбулася презентація результатів соціологічного дослідження у Кіровоградській області «Електоральні настрої у східних та південних областях України».
     
    Кіровоградська область стала вже 8 регіоном, де соціологічний консорціум «Выбор» провів дослідження. 
    Із 16 по 30 червня у Кропивницькому та області проводилося опитування населення. 
     
    - Нашими інтерв’юєрами було опитано 1 450 респондентів віком від 18 років. За результатами, 24% опитуваних вважають, що політична ситуація країни розвивається у правильному напрямку. Це найбільший результат у порівнянні з іншими областями, - повідомила учасниця прес-конференції Олена Бугло. 
     
    Найбільше жителів області хвилюють такі проблеми, як війна на сході країни, корупція у будь-якому її прояві, соціальне забезпечення та соціальний захист населення.
    Що ж стосується політичних партій, то найвищий рейтинги має ВО «Батьківщина» - 13,7%; слідом йде «Опозиційний Блок» - 12,7%; БПП «Солідарність» - 9,6%; «Громадянська позиція» - 9% та «За життя» - 8,9%. 
     
    Респондентам також ставили питання стосовно майбутніх президентських виборів України. І ось за кого голосуватимуть мешканці Кіровоградщини:
     
    - Юлія Тимошенко – 12,1%
    - Петро Порошенко – 10,1%
    - Анатолій Гриценко та Вадим Рабінович – 9,8%.
     
    А от популярний шоумен та комік Володимир Зеленський набрав 6,3%, при цьому обігнавши головного радикала Олега Ляшка з рейтингом 6%.
    Соціологічний консорціум «Выбор» планує проводити дослідження кожного місяця, щоб зрозуміти динаміку рейтингів основних кандидатів та отримати максимально точні результати.
     
    Аліна Кулик