Фельдшерсько-аптечний пункт з «нуля» будують у Соколівській територіальній громаді

  • 19 лип. 2018 13:33
  • 1830
    • Новина Фельдшерсько-аптечний пункт з «нуля» будують у Соколівській територіальній громаді Ранкове місто. Кропивницький
          
      У селі Черняхівка Соколівської ОТГ триває будівництво фельдшерсько–акушерського пункту. Дозвіл на будівництво отримали у січні поточного року, а вже нині йдуть роботи із спорудження даху. Паралельно із цим тривають роботи з проведення електромереж, облаштування території. Загальна площа будівлі майже 120 квадратних метрів.
     
           - На території Черняхівки ФАП  закрили ще 20 років тому. За для того, щоб елементарно виміряти тиск або отримати невідкладну допомогу, люди звертались до Соколівської амбулаторії. Для тих, то має власний транспорт - це не проблема, але ж ми розуміємо, що більшість тих, хто звертається по допомогу,  - люди похилого віку. 
     Тож коли питання включення цього об’єкту до плану соціально-економічного розвитку території було винесено на розгляд депутатського корпусу, його підтримали майже одностайно, - говорить голова Соколівської ОТГ Інна Завірюха.
       
         
     Завершити будівництво планують до вересня. Його повністю фінансують за рахунок бюджету об’єднаної громади. Загальна вартість проекту складає майже 1,5 мільйона гривень.  В цю суму входить не тільки капітальне будівництво і облаштування території, а й закупка усього необхідного обладнання та меблів для ФАПу.
     
    За інформацією Кіровоградського РВ АМУ
     
     
    Нагадаємо: Великі перемоги Малої Виски