Як зберегти врожай від знищення вогнем?

  • 19 лип. 2018 09:06
  • 977
    • Новина Як зберегти врожай від знищення вогнем? Ранкове місто. Кропивницький
     
    Кіровоградська область: важливе завдання під час жнив – зберегти врожай від знищення вогнем. Про це повідомляє У ДСНС України у Кіровоградській області.
     
    Наразі на Кіровоградщині добігає кінця зернозбиральна кампанія. Завдання фахівців Управління ДСНС в області запобігти пожежам на полях та у місцях зберігання й переробки врожаю.
    Рятувальники акцентують увагу хліборобів на основних причинах, які найчастіше призводять до пожеж та знищення вже зібраного збіжжя.
     
    17 липня працівники районних підрозділів У ДСНС в області провели роз’яснювальну роботу у господарствах Голованівського, Компаніївського та Новоархангельського районів. Рятувальники розповіли трудівникам, як запобігти пожежам та як діяти, якщо виникло займання.
     
     
    Шановні громадяни!
    Служба порятунку нагадує правила пожежної безпеки під час зернозбиральної кампанії:
     
    будьте максимально обережними біля хлібних масивів, дотримуйтеся необхідних протипожежних заходів під час збирання врожаю;
    до початку збирання врожаю вся техніка, агрегати та автомобілі повинні мати відрегульовані системи живлення, змащення, охолодження, запалювання, а також бути оснащені справними іскрогасниками, обладнані первинними засобами пожежогасіння;
    працівники, задіяні на роботах по збиранню врожаю, повинні пройти протипожежний інструктаж;
    безпосередньо на хлібному масиві площею понад 25 га, де йде збір врожаю, повинен бути напоготові трактор з плугом на випадок пожежі;
    не паліть, не розводьте багать;
    проїжджаючи повз лани, не кидайте сірників, недопалків; 
    забороняється спалювання стерні, післяжнивних залишків та розведення багать на полях. За це передбачена кримінальна та адміністративна відповідальність.
    У випадку пожежі телефонуйте за номером «101»!
    Цінуймо людський труд! Бережімо хліб від вогню! 
     
     
    Нагадаємо: На Кіровоградщині біля приватного будинку загорілись сінник і трава