На Кіровоградщині на одну вакансію претендують чотири людини

  • 17 лип. 2018 12:36
  • 723
    • Новина На Кіровоградщині на одну вакансію претендують чотири людини Ранкове місто. Кропивницький
    Ринок праці: на Кіровоградщині на одну вакансію претендують чотири людини
     
    Ситуація на ринку праці Кіровоградської області характеризується постійним попитом на фахівців (7,5%), на працівників сфери торгівлі і послуг (11,7%), на робітників з обслуговування, експлуатації і контролювання за роботою технологічного устаткування, складання устаткування і машин (21,6%) та на кваліфікованих робітників з інструментом (26,1%). 
     
    Станом на 1 липня 2018 року в  центрах зайнятості області було зареєстровано майже 12,6 тис. безробітних громадян, з яких 60,2% складали жінки, 33,7% – молодь віком до 35 років, 41,9% – особи, які мають додаткові гарантії щодо сприяння у працевлаштуванні, майже кожен другий безробітний належав до сільських мешканців.
     
    У січні-червні 2018 року статус безробітного мали 29,3 тис. осіб, з них отримали статус безробітного безпосередньо в червні майже 1,6 тис. осіб.
     
    За сприяння служби зайнятості у поточному році міськрайонні центри зайнятості, міськрайонні та районні філії обласного центру зайнятості працевлаштували майже 9,6 тис. безробітних громадян. Рівень працевлаштування безробітних громадян становив 32,8%. Також було працевлаштовано майже 3,2 тис. громадян, які перебували на обліку в центрах зайнятості.
    Брали участь у громадських та інших роботах тимчасового характеру 5,9 тис. осіб. Рівень залучення безробітних громадян до участі у громадських роботах та інших роботах тимчасового характеру склав 19,9%.
     
     
    Проходили професійне навчання за направленням служби зайнятості 4,0 тис. осіб, рівень охоплення професійним навчанням становив 13,7%.
    Станом на 1 липня 2018 року кількість вакансій у базі даних центрів зайнятості області становила майже 3,1 тис. од.
     
    У середньому на одну вакансію претендувало 4 особи: серед кваліфікованих робітників з інструментом на одну вакансію претендувала 1 особа, серед робітників з обслуговування технологічного устаткування – 3 особи, серед фахівців – 5 осіб, працівників торгівлі та сфери послуг – 7 осіб, серед кваліфікованих робітників сільського господарства – 9 осіб, серед технічних службовців – 11 осіб.
    Станом на 1 липня поточного року 8,5 тис. осіб отримували допомогу по безробіттю. 
     
    За останніми оприлюдненими даними Державної служби статистики України, рівень безробіття населення віком 15-70 років, визначений за методологією Міжнародної організації праці у Кіровоградській області, зменшився з 12,7% (січень-березень 2017 року) до 12,6% (січень-березень 2018 року) економічно активного населення.