"Особливі" діти відвідали Зерноленд та музей народного побуту

  • 17 лип. 2018 09:06
  • 2704
    • Новина «Особливі» діти відвідали Зерноленд та музей народного побуту Ранкове місто. Кропивницький
     
    На минулому тижні у Кропивницькому розпочав свою роботу Табір "Джерельце Надії", який створили ГО "Серця матерів" разом з волонтерами. Кожного дня "особливі" діти пізнають щось нове, подорожуючи цікавими місцями. Про це у ФБ пише священик Іван Шемедюк.
     
    ЧЕТВЕРТИЙ ДЕНЬ ТАБОРУ!
    Цього дня джерельчани відправилися в захоплюючу подорож в просвітницько-розважальний комплекс «Зерноленд», що на Черкащині. Мальовничі ліси Чигиринщини, ласкаве сонечко, дзвінкий дитячий сміх супроводжували нашу подорож і ще більше додавали веселого настрою. 
     
    По дорозі зупинилися біля Гайдамацького ставка, щоб підкріпити свої тілесні сили і просто насолодитися сніданком серед мальовничої природи. Добре поївши, продовжуємо далі нашу подорож. Не доїжджаючи до самого «Зерноленду», зупинилися біля столітнього млина, де нас зустрів колоритний дід у вишиванці. Буквально за мить діти з автобуса окуповують млин, а дід цікаво розповідає про нього, розбавляючи факти гумором.
     
     
    Приїхавши до Зерноленду, дітей поділили на дві групи, одна з яких пішла на квест на Семидубову гору, а друга - на екскурсію в музей. Музей має багато старовинних речей: існтрументів, предметів вжитку, більшість з яких знайдені в місцевому селі Івківці. Особливий музей тим, що тут не лише можна споглядати експозицію, але й спробувати власноруч робити перевесла, в'язати снопи, молотити за допомогою ціпа, молоти зерно за допомогою вітряка та ручних жорен різних конструкцій.
     
     
    У «Зерноленді» на дітей чекало багато цікавих майстер-класів: переробка зерна в борошно за допомогою жорен, ручних та механічних млинків; виготовлення паперу; стрільба з лука; ліплення посуду та фігурок за допомогою гончарного кола; виготовлення ляльки-мотанки; виготовлення лялечок та фігурок з ниток та канатів та багато інших розваг. Особливу увагу і інтерес дітей привертали кінь з лошатком. Кінь з сумлінням катав дітей, а лошатко бавилося, гралося і з великою насолодою їло з дитячих рук. 
    Смачний був і обід з куліша, козацьких хлібців з медом та узвару.
     
     
    Дуже цікавим був квест на Семидубову гору. Гора має незвичний вигляд - на ній, на відміну від сусідніх пагорбів, практично не ростуть дерева. За легендою, гору насипали козаки, коли перепоховали Хмельницького, щоб поляки не могли дістатися його праху в Іллінській церкві. Дорогою на гору усі насолоджувалися красою польових квітів. Схили гори вкриті квітами мишачого горошку. Піднявшись на гору, юні туристи милувалися надзвичайно чарівними краєвидами.
     
    День відпочинку в Зерноленді промайнув дуже швидко. Сповнені чудових емоцій і вражень діти щасливі поверталися додому.
     
     
    Нагадаємо: В Кропивницком состоится флешмоб женственности