Як на Кіровоградщині реалізовується проект «Я маю право!»

  • 16 лип. 2018 13:10
  • 849
    • Новина Як на Кіровоградщині реалізовується проект «Я маю право!» Ранкове місто. Кропивницький
     
    Начальник філії Державної установи «Центр пробації» в Кіровоградській області взяв участь у засіданні обласної міжвідомчої координаційно-методичної ради з правової освіти населення.
     
    Днями у Кропивницькому прощло засідання обласної міжвідомчої координаційно-методичної ради з правової освіти населення при Головному управлінні юстиції в Кіровоградській області, в якому взяв участь начальник Державної установи (далі –ДУ) «Центр пробації» в Кіровоградській області - Владислав Музика. 
     
    В ході наради було розглянуто низку питань, зокрема, питання реалізації протягом І півріччя 2018 року на території області загальнонаціонального правопросвітницького проекту «Я маю право!», завдання якого - забезпечити українців інформацією про права, які гарантовані їм Конституцією України і законами, навчити їх ці права реалізовувати та захищати.
     
    Особливу увагу було звернуто також й на стан реалізації першого та другого пакету законів щодо захисту прав дітей на належне утримання шляхом вдосконалення порядку примусового стягнення заборгованості зі сплати аліментів за напрямком проекту «Я маю право!» #Чужихдітейнебуває. Начальник ДУ «Центр пробації» в області, в свою чергу,  надав інформацію щодо кількості судових рішень, які надійшли на виконання уповноважених органів з питань пробації, про накладення адміністративного стягнення у вигляді суспільно-корисних робіт, а також проінформував щодо показників в аспекті фактичного відпрацювання боржниками зі сплати аліментів суспільно корисних робіт. Варто звернути увагу, що завдяки саме таким нововведенням в органах виконавчої служби прослідковується позитивна тенденція погашення заборгованостей зі сплати аліментів.
     
     
    Крім того, під час засідання було розглянуто питання щодо новел Закону України «Про протидію та запобігання домашньому насильству», в якому запропоновано новий підхід (з використанням європейських стандартів) до боротьби з цим негативним явищем у суспільстві.
     
    Шляхом активної співпраці з Головним територіальним управлінням юстиції в Кіровоградській області, філія Державної установи «Центр пробації» стає потенційним учасником реалізації загальнонаціонального правопросвітницького проекту «Я маю право!», спрямованого на підвищення рівня правосвідомості та правової культури населення.
     
     
    Юлія Любіч,
    філія Державної установи «Центр пробації»
    в Кіровоградській області