Опитування громадської думки стосовно Європейського Союзу – 2018 р.

  • 16 лип. 2018 12:30
  • 1277
    • Новина Опитування громадської думки стосовно Європейського Союзу – 2018 р. Ранкове місто. Кропивницький
     
    В рамках проекту «Східне сусідство ЄС», що фінансується Євросоюзом, було проведено опитування громадської думки в Україні на основі особистих інтерв’ю з репрезентативною вибіркою з 1 000 осіб. Нижче наведено основні результати опитування – детальнішу інформацію можна знайти в інформаційних бюлетенях та звіті за посиланнями, зазначеними нижче.
     
    Основні результати
    *  49% українців позитивно ставляться до ЄС, а 62% українських громадян вважають, що відносини з Європейським Союзом є хорошими (показники зросли на 6% та 4% відповідно в порівнянні з результатами за 2017 рік).
    * Більш ніж 70% українців вважають, що ЄС представляє такі цінності як «мир, безпека та стабільність», «захист прав людини», «економічне процвітання», «верховенство права» та «свобода особистості».
    * 66% населення України довіряють Європейському Союзу, причому показник зріс на 8% у порівнянні з результатом за 2017 рік. 29% громадян довіряють ЄАЕС, що є нижчим показником в порівнянні із середнім регіональним показником 33%.
    * 60% українців (показник зріс на 4% в порівнянні з результатом 2017 року) є обізнаними щодо фінансової підтримки ЄС, а 43% з них вважають, що така підтримка є ефективною (показник виріс у порівнянні з 36% за минулий рік).
     
     
    Довідкова інформація
    Це опитування громадської думки проводилося проектом «Східне сусідство ЄС» у  березні-квітні 2018 року в усіх шести країнах Східного партнерства: у Вірменії, Азербайджані, Білорусі, Грузії, Республіці Молдова та Україні. Такі щорічні опитування було проведено вже втретє, причому першу хвилю опитування було проведено у 2016 році.
     
     
    Європейський Союз складається з 28 держав-членів та їхніх народів. Це унікальне політичне та економічне партнерство, засноване на цінностях поваги до людської гідності, свободи, рівності, верховенства права і прав людини. Понад п’ятдесят років нам знадобилось для створення зони миру, демократії, стабільності і процвітання на нашому континенті. Водночас нам вдалось зберегти культурне розмаїття, толерантність і свободу особистості. ЄС налаштований поділитись своїми цінностями та досягненнями з країнами-сусідами ЄС, їх народами, та з народами з-поза їхніх меж.
     
    Нагадаємо: Заява за підсумками 20-го саміту ЄС - Україна, Брюссель