Кримінальні події, що сталися на Кіровоградщині на минулому тижні

  • 14 лип. 2018 10:40
  • 1126
    • Новина Кримінальні події, що сталися на Кіровоградщині на минулому тижні Ранкове місто. Кропивницький
    У Кропивницькому жінка розбилася насмерть, випавши з вікна четвертого поверху
     
    13 липня, вранці з вікна багатоповерхового будинку по вулиці Євгена Тельнова у Кропивницькому випала жінка. Її тіло знайшли місцеві жителі.  
     
    Допис про цю подію з’явився в одному з місцевих пабліків у соціальній мережі Facebook. У коментарях користувачі допускають, що жінка вчинила самогубство.
     
     “Подія сталася близько 5:45. Унаслідок падіння з висоти 4 поверху загинула місцева жителька 1970 року народження.
    Наразі обставини пригоди з’ясовують слідчі. На місці події працює поліція”, – зазначила речниця обласної поліції Віталіна Бевзенко.
     
     
    Як п’яні чоловіки "колесили" на викраденій фурі по нічному місту
     
    У Кропивницькому з території приватного підприємства правопорушники угнали Фуру Renault Magnum і каталися на ній вулицями міста, поки не перевернулися у на березі Інгулу. Про це у ФБ пише начальник спецінспекції Міської ради Кропивницького Андрій Максюта
     
    "Фуру Renault Magnum угнали вчора опівночі. З території одного приватного підприємства. Просто п'яний водій Коля сів і поїхав "куролесити". Водій ганяв на ній містом всю ніч. Дякувати Богу, не накоїв лиха. Просто повезло. Викатав один бак палива. Фуру неадекватно їздила і по Полтавській, і в бік виїзду на Знам'янку. Її бачили свідки. Ставала в поперек дороги, перекриваючи рух... 
     
    Близько 5 години ранку водія Колю запросили до друзів, що живуть в районі Набережної Інгулу (поруч з Ковалівським мостом), як каже "вони запросили злити другий бак палива". Коля зазначає, "в кабіні нас було троє". Каже "дав порулити одному з друзів на ім'я Саша", "поїхали до цього друга додому зливати дизель і "той друг через відсутність навиків водіння з'їзджаючи з вулиці Терешкової до річки "заїхав у зелений масив на набережній" в кількох десятках метрів від свого будинку. Заїхав так, що кабіну завернуло в одну сторону, а вантажний відсік в іншу. Фура забуксувала в болоті. Далі вони лягли спати, прокинулися і продовжили пити горілку, потім пішли знову до машини, щоб (один каже "злити палива", інший каже "кудись хотіли їхати"), взяли на шиномонтажці стропу будівельну... прив'язали до вантажівки ГАЗ і тягнули фуру... перервали стропу... зв'язали її... знову тягнули... невдало... поки повз них по берегу ріки Інгул з боку парку Космонавтів не проїздила Спецінспекція і я разом з водієм не звернули на них увагу.
    Передали угонщика і його друзів поліції. А за фурою приїхав її власник", - йдеться у повідомленні.
     
     
    11 липня у декільках районах Кропивницького лунали сирени та постріли
     
     Увечері, після 21.00, 11 липня жителі району Ковалівки та вулиць Корольова, Бєляєва, були налякані гучними звуками сирен та пострілів. В соцмережах  одразу люди почали з'ясовувати,що сталося і деякі користувачі почали висловлювати свої здогадки та версії.
     
    Речниця патрульної поліції Яніна Ликова повідомила що, проводились тактичні навчання, наближенні до реальних подій. У жителів району перепросили  за незручності та  відповідно до Закону о 22.00 все закінчилось.
     
     
    Поліція затримала злочинця, якого підозрюють у вбивстві чоловіка
     
    Чоловік біля одного з розважальних закладів обласного центру під час конфлікту з двома громадянами кілька раз стрільнув із пістолета у їхній бік. У результаті чого обоє потерпілих зазнали вогнепальних поранень, один із них у подальшому від отриманих тілесних ушкоджень помер. 
    У даний час підозрюваного затримали та проводяться всі необхідні слідчі дії в рамках кримінального провадження.
     
    Протягом першого півріччя поліцейські розшукали понад 110 зловмисників. Про це повідомляє управління карного розшуку поліції Кіровоградської області.
     
    У результаті вжитих заходів за 6 місяців поточного року співробітники кримінальної поліції територіальних підрозділів та управління карного розшуку поліції області встановили місцезнаходження 114 зловмисників, із яких 59 – за скоєння тяжких та особливо тяжких злочинів. 
     
     
    На Гайворонщині п’яний чоловік під час застілля ледь не зарізав подругу
     
    Ним виявився 48-річний раніше судимий мешканець іншої області, який тимчасово винаймає житло у Гайворонському районі. Під час застілля  чоловік завдав своїй знайомій ножових поранень. За скоєне йому загрожує покарання – від 7 років позбавлення волі.  Про це повідомляє Гайворонський відділ поліції Кіровоградської області.
     
    До Гайворонського відділу поліції надійшло повідомлення про те, що в одному з селищ району знайшли жінку зі слідами крові на тілі. 
    На місці події поліцейські встановили особу потерпілої. Нею виявилася 40-річна жителька Одеської області. 
     
    За попередніми даними, під час розпиття алкоголю знайомий зв’язав її мотузкою та завдав декількох ножових поранень. Незважаючи на це, жінці вдалося втекти і покликати на допомогу. 
     
    Місцеві жителі викликали швидку та зателефонували в поліцію. Потерпілу з тяжкими тілесними ушкодженнями було доправлено до реанімаційного відділення районної лікарні.
    «У ході проведення невідкладних слідчих (розшукових) дій працівники поліції встановили особу зловмисника. Ним виявився мешканець іншої області, який тимчасово винаймає житло у районі. 48-річний чоловік раніше судимий за вчинення корисливих злочинів, у 2016 році звільнився із в’язниці.
    На місці події слідчий вилучив знаряддя злочину та інші речові докази. Зловмисника затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України», - розповів начальник Гайворонського відділу поліції Сергій Сірак.
    Особі повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. 
    Проводиться досудове розслідування у рамках кримінального провадження, розпочатого за ч. 2 ст. 15 та ч. 1 ст. 115 (замах на вбивство) Кримінального кодексу України.
     
     
    Хто скидує рештки великої рогатої худоби у межах міста?
     
    Територія, на якій невідомі особи влаштували скотомогильник, входить до меж міста Кропивницького. Про це у ФБ пише начальник спецінспекції Міської ради Кропивницького Андрій Максюта.
     
    "Останнім часом все "цікавіші" знахідки. Люди не поважають ні природу, ні самих себе. 
    Відносно звалища рештків великої рогатої худоби (скота), яке знайшли місцеві жителі. Встановлено, що територія, де невідомі незаконно влаштували скотомогильник, не входить до меж міста Кропивницького. Спецінспекцією наявну інформацію передано за реагуванням Держпродспоживслужбі.
     
    Нагадаю, нещодавно в межах міста (біля переходу через залізничну колію з Нерасівки на Полтавську) з автомобіля марки Lexus викинули мертву тушу свині, яку потім знайшли місцеві жителі і викликали поліцію. До питання вивчення ситуації, взяття аналізу та прибирання цієї туші долучалися співробітники 5 служб - Нацполіція, Спецінспекція, Держпродспоживслужба, ДСНС, ГУЖКГ. 
    В результаті тушу було знищено (спалено) співробітниками ДСНС", - йдеться у повідомленні.