Чи мають право кропивницькі підприємці самовільно встановлювати обмежувачі для проїзду у дворах?

  • 13 лип. 2018 16:07
  • 1791
    • Новина Чи мають право кропивницькі підприємці самовільно встановлювати обмежувачі для проїзду у дворах? Ранкове місто. Кропивницький
     
    Сьогодні у Кропивницькому відбулась 18-та позачергова сесія Фортечної районної і м. Кропивницькому ради, на засіданні зареєструвався 31 депутат. На початку засідання розглядався депутатський запит щодо самовільного встановлення обмежувачів для проїзду автомобілів.
     
    До депутатського корпусу звернувся Олександр Рихлицький (Оппоблок) і зачитав звернення від громадян Фортечного району, які жаліються на те, що деякі жителі і підприємці, які облаштували офіси і магазини на перших поверхах багатоповерхівок, самовільно встановлюють обмежувачі для проїзду автомобілів. Ці конструкції бувають різних видів - від бордюрів, стовпчиків та бетонних блоків до парканів з воротами. Таким чином, у дворах немає проїзду, що створює складнощі не лише особистому транспорту громадян, а і автомобілям "швидкої допомоги" та МНС. Останні, приїжджаючи на виклик, часто втрачають час, блукаючи внутрішніми дворами, а це може коштувати жителям міста здоров’я або життя.
     
    - Повторно звертаюсь до начальника управління ЖКХ Віктора Кухаренка і до начальника спецінспекції Андрія Максюти провести рейд по виявленню незаконних обмежувачів руху транспорту внутрішньо - дворовими територіями багатоквартирних будинків та самовільно встановлених підприємцями обмежувачів паркування по всій території Фортечного району та вжити заходів для їх демонтажу.
    Складається така ситуація, що підприємець, наприклад, сплатив штраф у розмірі 1 700 грн., а обмежувачі не прибрав, і ті продовжують перекривати рух.
     
     
    Депутатський запит одноголосно підтримали усі присутні депутати.
     
     
    Олена Скочко
     
    Нагадаємо: Про що домовилися жителі вулиці Тютюншкіа та міська влада?