"Зіркове ралі" вже у Кропивницькому (ФОТО)

  • 13 лип. 2018 10:26
  • 2132
    • Новина «Зіркове ралі» вже у Кропивницькому (ФОТО) Ранкове місто. Кропивницький

    Сьогодні, 13 липня, у центрі Кропивницького розмістився екіпаж "Зіркового ралі".

    "Зіркове ралі" – аматорські змагання для власників класичних авто. Минулого року до Кропивницького завітала команда із трьох екіпажів. Сьогодні ж на площі перед міською радою вишикувалася значно більша кількість учасників.

     

    "Зіркове ралі-2018" відбуватиметься 12 – 15 липня в багатьох містах країни і присвячене 105-й річниці старту першого «зіркового» авторалі на території сучасної України.

     

    - Це історичний пробіг на 1050 кілометрів. 105 років тому Єлисаветград (нині Кропивницький) став проміжною точкою. Тут на ніч зупинилися автогонщики. Ми намагаємося максимально приблизити себе до тих гонщиків. Добре, що збереглися тільки місця, якими їхали більше 100 років тому. Відтепер "Зіркове ралі" буде кожного року заїжджати до вашого міста. О 9-й годині стартують міста Умань та Херсон, які приєднаються до нас в Одесі. Ми також хочемо попросити організаторів хоча б раз перенести фініш до Кропивницького, - повідомляє учасник ралі Дмитро Григор'єв.

     

    Для учасників є норма часу, за який вони повинні здолати не менше 350 км за добу. Більше 8 годин за кермом водіям знаходитися заборонено.

     

    Очільник Кропивницького Андрій Райкович подякував спортсменам та побажав усім учасникам ралі перемоги. На завершення міський голова та автогонщики обмінялися подарунками.

     

    Аліна Кулик