Уряд спрямував на розвиток регіонів шість мільярдів

  • 12 лип. 2018 16:03
  • 816
    • Новина Уряд спрямував на розвиток регіонів шість мільярдів Ранкове місто. Кропивницький
     
    Цього року уряд виділив понад 6 млрд.грн. на реалізацію в регіонах соціально-економічних проектів та інвестиційних програм, що сприятимуть розвитку територій. Зокрема, 4,05 млрд.грн. виділені з Державного фонду регіонального розвитку, ще 2,11 млрд.грн. регіони отримають через субвенцію з бюджету. Ці кошти будуть спрямовані на будівництво та ремонт різних об’єктів, яких потребують мешканці конкретного міста, села, ОТГ - дитячих садочків, шкіл, медичних закладів та оснащення їх сучасним обладнанням, на будівництво і ремонт доріг, мереж водопостачання та вуличного освітлення, щоб забезпечити комфортні умови для життя. 
     
    Прем’єр-міністр Володимир Гройсман:
    "Ми зберігаємо і підсилюємо, підвищуємо відповідальність місцевих органів влади. З 3,5 млрд до 6 млрд зріс Державний фонд регіонального розвиту. Додатково ми виділили цього року з бюджету ще понад 2 млрд.грн., які будуть спрямовані на будівництво та ремонт об’єктів, потрібних мешканцям міст, сіл та селищ. Будуть модернізовані тисячі нових об'єктів - доріг, шкіл, стадіонів, поліклінік, котелень. Ми будемо допомагати територіям модернізувати інфраструктуру".
     
    У Кіровоградській області виділені урядом кошти будуть використані на будівництво, ремонт та утеплення понад двох десятків садочків, шкіл, спортивних об’єктів та об’єктів культури. Зокрема, виділені кошти на:
    реконструкцію школи у с-щі Побузьке Голованівського району – 11,6 млн. грн.
    реконструкцію школи №2 у с-щі Нова Прага Олександрійського району – 11,1 млн. грн.
    ремонт дитячого садка “Сонечко” у с. Жовтневе Устинівського району – 6,1 млн. грн.
    реконстррукцію дитячого садка “Зернятко” у м. Новоукраїнці – 12 млн. грн.
    ремонт школи в с. Дмитрівка Знам’янського району – 1,4 млн грн.
    ремонт Олександрівського НВО № 1 в смт. Олександрівка  - 2 млн грн.
    ремонт спортмайданчика НВК “Загальноосвітня школа I—II ступенів № 34 економіко-правовий ліцей “Сучасник” дитячий юнацький центр” у м.Кропивницькому – 1,4 млн. грн.