У міській раді Кропивницького не вдалося зберегти сквер від можливого перетворення на АЗС

  • 12 лип. 2018 15:10
  • 1662
    • Новина У міській раді Кропивницького не вдалося зберегти сквер від можливого перетворення на АЗС Ранкове місто. Кропивницький
     
    Сьогодні, 12 липня, після тривалих виступів громадян на сесійному засіданні міської ради Кропивницького почали розглядати депутатські запити.
     
    Очільник міської організації ВО «Свобода» Сергій Капітонов виступив перед присутніми із питанням, яке стосувалося земельної ділянки по вулиці Короленка біля аеропорту.
     
    - Проект рішення № 2021 викликав дуже негативну реакцію великої кількості мешканців Кропивницького. Цей проект рішення успішно пройшов «земельну» комісію. Відтепер будь-який депутат з голосу може внести це питання на сесії і мої колеги приймуть рішення про зміну зонування цієї земельної ділянки, - говорить Сергій Капітонов.
     
    Депутат зауважив, що це може стосуватися не нинішньої каденції, проте в майбутньому власники земельної ділянки доб’ються зміни зонування та побудують на місці скверу все, що забажають.
     
     
    - Своїм депутатським запитом я пропоную підготувати проект рішення, згідно з яким вимагаю відмовити ПП «Кіровоград АЗС4» щодо внесення змін до містобудівної документації план зонування території міста Кіровограда, затверджений рішенням КМР від 17.09.2013 року, у зв’язку з невідповідністю до генерального плану міста, а саме: земельну ділянку по вулиці Короленка, визначену як зона Р-2 (зона рекреаційного відпочинку), віднести до зони СТО, АЗС автопарків, гаражів та стоянок. Проектом рішення передбачатиметься залишити зазначену ділянку як зону активного відпочинку Р-2. Прошу підтримати мій депутатський запит, щоб раз і назавжди вирішити це питання та заспокоїти суспільство, - додає очільник міської організації ВО «Свобода».
     
    За результатами голосування, лише 9 депутатів підтримали проект рішення, підготований Сергієм Капітоновим.
     
    Аліна Кулик
     
    Нагадаємо: Кропивничани вийшли на мітинг, аби перешкодити знищенню зелених насаджень у місті (ФОТО)