Прокурор Кіровоградщини провів прес-конференцію для журналістів

  • 12 лип. 2018 10:08
  • 807
    • Новина Прокурор Кіровоградщини провів прес-конференцію для журналістів Ранкове місто. Кропивницький
     
    Прокурор області зустрівся з журналістами та підвів підсумки піврічної роботи відомства.  11 липня у прокуратурі області відбулася прес-конференція прокурора Кіровоградської області Анатолія Коваленка щодо результатів роботи відомства за перше півріччя.
    Про це повідомляє прес-служба прокуратури Кіровоградської області 
     
    Розпочинаючи прес-конференцію, прокурор області акцентував увагу на тому, що, наряду з позбавленням прокуратури частини конституційних функцій, з початком роботи Державного бюро розслідувань органи прокуратури позбавлено й функції здійснення досудового розслідування. Це означає, що за органами прокуратури залишається лише функція нагляду за слідством (процесуального керівництва). Функція здійснення досудового слідства передана іншим правоохоронним органам — Нацполіція, СБУ, Фіскальна служба, НАБУ і ДБР. Вказане є завершальним етапом формування правоохоронної системи, яка відповідатиме всім міжнародним стандартам. 
     
    Аналізуючи результати діяльності правоохоронних органів у запобіганні та протидії злочинності, у тому числі організованим її формам, і корупції, Анатолій Коваленко зауважив, що завдяки реалізації низки скоординованих заходів та об’єднанню зусиль усіх правоохоронців мають місце певні позитивні результати. Як приклад прокурор області повідомив, що регіон займає 8-е місце (на рівні з Одеською, Луганською, Вінницькою, Чернігівською областями) по кількості скерованих до суду обвинувальних актів у кримінальних провадженнях, вчинених організованими злочинними групами. 
     
    Надалі Анатолій Коваленко проінформував журналістів про перебіг слідства у ряді резонансних кримінальних проваджень та відповів на запитання представників Засобів масової інформації. 
     
    Нагадаємо: Чому охоронець не пустив кропивницького журналіста на нараду Райковича? (ВІДЕО)