У Світловодську безробітна молодь відкривала нові професійні горизонти

  • 10 лип. 2018 16:12
  • 757
    • Новина У Світловодську безробітна молодь відкривала нові професійні горизонти Ранкове місто. Кропивницький
     
    У Світловодській міськрайонній філії Кіровоградського обласного центру зайнятості розпочав роботу клуб для безробітної молоді «Нові горизонти». 
     
    Клуб створено з метою сприяння особистому зростанню молодої людини, розвитку її психологічних якостей, які необхідні для успіху у ХХI столітті. До роботи клубу долучилися соціальні партнери з громадської організації «Майбутнє без меж». Анна Курусь, сертифікований майстер гри «Світ Громад», провела з учасниками молодіжного клубу ознайомлюваний раунд. #ГраСвітГромад – це перша українська настільна кооперативна стратегія у жанрі соціального симулятора. Ігрова механіка максимально наближена до реального життя, і перемогти у грі можна лише кооперуючись та взаємодіючи.
     
    За сценарієм гри учасники, які виконували певні ролі: підприємець, вчитель, безробітний, священик, чиновник, пенсіонер, фермер, переселенець розбудовували гіпотетичну громаду щасливих людей. Гравці мали можливість переживати ефективні моделі поведінки у суспільстві, зрозуміти роль бізнесу у розвитку громади, демонстрували навички командної роботи.
    Зважаючи на активний процес створення об’єднаних територіальних громад в Україні, гра набуває своєї актуальності, оскільки вказує на методи та шляхи їх реальної розбудови, розвиває навички, які необхідні будь-якому громадянину у сучасному суспільстві.
     
    Організатори заходу висловлюють вдячність громадській організації «Майбутнє без меж» і особисто Анні Курусь за можливість долучити до цієї цікавої і, водночас, повчальної гри безробітну молодь. 
     
    О. Пипич, начальник відділу активної підтримки безробітних Світловодської міськрайонної філії Кіровоградського обласного центру зайнятості