Увага! Авто-двійники на дорогах Кіровоградщини!

  • 10 лип. 2018 12:30
  • 1295
    • Новина Увага! Авто-двійники на дорогах Кіровоградщини! Ранкове місто. Кропивницький
     
    Купівля транспортного засобу через торгівельний майданчик не є панацеєю від шахраїв. В  Олександрії  працівники ТСЦ №3542 виявили Chevrolet Epica з підробленими номерами кузова.
     
    До територіального сервісного центру МВС в Олександрії звернувся громадянин з питань перереєстрації автомобіля Chevrolet Epica. У результаті перевірки з’ясувалось, що номер кузова навмисно змінений шляхом видалення ділянки задньої стінки моторного відсіку з номерним позначенням кузова та вварювання замість нього кустарним способом ділянки задньої стінки моторного відсіку такого ж розміру з ідентифікаційним позначенням.
     
     
    В зв`язку з цим про даний факт було поінформовано працівників Олександрійського відділу поліції, які затримали цей автомобіль.
    Уберегтися від купівлі транспортного засобу з підробленими номерами кузова чи двигуна можна, якщо звернутися до сервісного центру МВС для оформлення договору купівлі – продажу та перереєстрації авто, під час якої проводиться огляд ТЗ фахівцем НДЕКЦ МВС. Договір купівлі-продажу укладається безкоштовно і заповнюється адміністратором в електронній формі. 
    У випадку перереєстрації ТЗ за договором купівлі – продажу, огляд ТЗ фахівцями експертної служби МВС є обов’язковим. За бажанням власника транспортного засобу, на підставі заяви, може бути проведене експертне дослідження ідентифікаційних номерів ТЗ. 
     
    Експертний огляд ТЗ працівниками НДЕКЦ МВС проводиться безкоштовно. 
    При експертному дослідженні фахівці визначають достовірність ідентифікаційних номерів ТЗ та реєстраційних документів. За його результатами власник ТЗ отримує відповідний висновок. Це платна послуга, і її вартість залежить від складності експертного дослідження та країни виробника ТЗ (вітчизняного чи іноземного виробництва). 
     
    Експертне дослідження доцільно обирати в разі, якщо при огляді в експерта виникнуть сумніви в достовірності ідентифікаційних номерів, радять у сервісному центрі МВС.