Бібліотека Чижевського запрошує кропивничан на майстер-класи, виставки, художні фільми

  • 9 лип. 2018 12:08
  • 1074
    • Новина Бібліотека Чижевського запрошує кропивничан на майстер-класи, виставки, художні фільми Ранкове місто. Кропивницький
     
    Дайджест заходів обласної бібліотеки  Чижевського з 9 по 14 липня 
     
    12 липня о 12.00 у відділі документів з економічних, технічних та природничих наук  відкриється персональна виставка Галини Маслової “Пляшковий дивосвіт”. Експозиція налічує понад 100 робіт, виконаних в техніках декупажу, художнього розпису та аплікації на пляшках різного формату і виду. Авторка робіт є майстринею Кіровоградської обласної громадської організації “Єлисаветградський узвіз”, в якій працює 5 років. Запрошуємо на презентацію.
     
     
    12 липня о 17.00 у відділі обслуговування користувачів відбудеться засідання клубу медіа-просвіти про права людини Docudays UA "Право жінок на освіту", під час якого учасники переглянуть та обговорять фільм "Абетка" (режисер Мадлі Ляене, Німеччина, 2012 р.). Історію головної героїні фільму порівняємо з історією пакистанської правозахисниці, лауреатки Нобелівської премії миру Малали Юсуфзай. Оскільки саме цього дня Малала, яка стала символом боротьби жінок за право на освіту, святкує свій день народження. 
     
    З 9 липня у відділі мистецтв триває навчання у творчій майстерні «Клаптик», що проводить художник-декоративіст Лариса Гарбузенко. Основною темою майстерень є ознайомлення з забутими традиціями та обрядами Наддніпрянщини. Майстер-класи розпочинаються о 10.00, тривалість – 1-2 години. Отже, графік проведення навчань такий:  9-10 липня майстер-клас «Малюємо на клаптику скла ОБРАЗ АНГЕЛА-ОХОРОНЦЯ», 11-12 липня  - майстер-клас «Шиємо ЛЯЛЬКУ-примітив з клаптика тканини», 13 липня  - майстер-клас «Шиємо ОДЯГ для ляльки з клаптиків тканини та усякої всячини». Участь у заходах - лише за попередньою домовленістю, телефонуйте +380504873731 (пані Лариса).
     
    14 липня продовжує роботу відкрита вулична акція «Бібліотечне надвечір’я». Завітайте на прибудинковий бібліотечний майданчик з 18.00 до 21.00, на вас чекають майстер-класи з виготовлення поробок власноруч, актуальна періодика та настільні ігри. 
            
     14 липня о 18.00 продовжує роботу “Артхаус Клуб” в ОУНБ ім. Д.І.Чижевського. Цієї суботи запрошуємо на перегляд романтичної комедії «Шукайте жінку /Cherchez la femme» (Франція, 2017, Режисер: Су Абаді). Коротко про фільм: парижани Арман і Лейла пристрасно закохані одне в одного. Це стає проблемою, коли з Ємену повертається суворий старший брат Лейли Махмуд, який несподівано став дуже набожним. Щоб покласти край «гріховному» способу життя Лейли, Махмуд не дозволяє їй бачитися з хлопцем. Але Армана це не зупиняє. Щоб зустрічатися з коханою, не привертаючи увагу брата, він приходить до них у будинок під виглядом смиренної Шахерезади, з ніг до голови загорнутої у чадру. Загадкова скромниця не може не сподобатися Махмуду…  Права на покази фільмів надано компанією “Артхаус Трафік”. 
     
     
    ВХІД НА БІБЛІОТЕЧНІ ЗАХОДИ — ВІЛЬНИЙ
                                   
    Адреса: м. Кропивницький, вул. Велика Перспективна, 24.
     
    Нагадаємо: У Кропивницькому презентували експозицію "Поцілунок крізь мистецтво: вияв ніжності та тепла" (ФОТО)