У Кропивницькому встановили особу, яка може бути причетною до отруєння собак

  • 4 лип. 2018 15:51
  • 1160
    • Новина У Кропивницькому встановили особу, яка може бути причетною до отруєння собак Ранкове місто. Кропивницький
     
    Як повідомляє Сектор комунікації поліції Кіровоградської області, нею виявилася 46-річна непрацююча та несудима мешканка обласного центру. Встановлено, що громадянка купувала лікарський препарат, який використовувала в якості отрути, в одній із аптек.  Згодом додавала його до харчів, якими і "підгодовувала" безпритульних собак. 
     
    Історія отримала значний суспільний резонанс не лише серед захисників тварин, а й пересічних мешканців Кропивницького. Загибель чотирилапих, що час від часу траплялася у різних мікрорайонах міста, обурювала громадськість. Тож, отримавши звернення, працівники поліції провели низку заходів, аби встановити особу. 
     
    За цим фактом було розпочато кримінальні провадження за статтею 299 Кримінального кодексу України "Жорстоке поводження з тваринамик повідомляє . 
     
    У рамках розслідування поліцейські перевірили аптечні заклади міста, де міг бути придбаний лікарський засіб, знайшли та опитали можливих свідків пригоди. До цієї роботи активно долучилися правозахисники та небайдужі містяни.
    У результаті особу громадянки, яка може бути причетною до отруєння собак, встановлено.
    Обставини пригоди та мотиви злочину з’ясовують поліцейські.
     
    Нагадаємо: Мер Кропивницького доручив комунальникам безпритульних тварин