У Кропивницькому презентували польсько-українсько-німецький молодіжний проект

  • 4 лип. 2018 15:42
  • 1132
    • Новина У Кропивницькому презентували польсько-українсько-німецький молодіжний проект Ранкове місто. Кропивницький
     
    У Кропивницькому в приміщенні Прес-клубу відбулася прес-конференція учасників польсько-українсько-німецького проекту "Світло у темряві".
     
    У прес-конференції взяли участь представники творчих колективів усіх трьох країн: Танцювального театру міста Вольфсбург (Німеччина), Міжнародного дому зустрічей молоді в місті Освенцимі (Польща), Загальноосвітньої школи зі спортивними відділами в Освенцимі та Кіровоградського облкомплексу (гімназія-інтернат - школа мистецтв). 
     
    Метою проекту є культурний обмін між молоддю з України, Польщі та Німеччини, поглиблення знань про перебіг Другої світової війни на територіях країн-учасників проекту, а також про їх загальну історію та культуру. 
     
    За словами координаторів, реалізацією проекту в Кропивницькому стане показ спектаклю танцювального театру під однойменною назвою "Світло у темряві".
     
    - Я народилася у Кропивницькому, але живу і працюю в Польщі в Міжнародному домі зустрічей молоді. Ми збираємо молодих людей з різних країн та спілкуємося про те, як кожен з них бачить історію, зокрема Другу світову війну. На основі цього ми намагаємося будувати культурні мости між різними країнами. Ідея проекту " Світло у темряві" з'явилася саме з цією метою. Ми з колегами, Аною Ронцані, Анною Ходацькою та Наталією Французан запросили по вісім молодих людей із Вольфсбурга, Освенцима та Кропивницького створити виставу у форматі танцювального театру, яка б показувала Другу світову війну з позиції різних країн-учасників та пропагувала протидію дискримінації. Виставу вже переглянули в Німеччині та Польщі, третьою частиною реалізації проекту стане показ в Україні, - розповіла педагог Міжнародного дому зустрічей молоді в  Освенцимі, координатор проекту Наталія Ткаченко. 
     
    Вистава відбудеться 7 липня о 17:00 в актовій залі Кіровоградського облкомплексу (гімназія-інтернат - школа мистецтв). Запрошуються усі охочі.
     
    Нагадаємо: У Кропивницькому відкрився літній табір для особливих дітей