Фермерські господарства Кіровоградщини активно співпрацюють з ПриватБанком

  • 2 лип. 2018 11:30
  • 899
    • Новина Фермерські господарства Кіровоградщини активно співпрацюють з ПриватБанком Ранкове місто. Кропивницький
    Аграрії Кіровоградщини активно співпрацюють з ПриватБанком за державними програмами підтримки фермерських господарств в Україні
     
     Найбільшою популярністю серед фермерів Кіровоградщини користується програма компенсації за придбання сільгосптехніки, повідомляє прес-служба ПриватБанку у Кропивницькому.
     
    Наразі з початку року  агровиробники регіону подали у відділеннях ПриватБанку 123 заявки на загальну суму у 41 млн 120 тис. грн  на отримання державних компенсацій. Найбільшу кількість - 91 складають заявки на компенсацію за придбання техніки вітчизняних виробників. 28 фермерських господарств звернулись з питань компенсації відсотків за кредитами по програмі кредитування ПриватБанку «АгроКУБ» та 4 - компенсації 80% вартості закупленого насіння сільськогосподарських рослин вітчизняної селекції категорій «базове» та «сертифіковане».
     
    «Сьогодні ми готові - маємо ресурси на підтримку й тих фермерських господарств, які мають бажання розбудовувати тваринництво в регіоні, - розповідає Олексій Харін, заступник директора Кіровоградської філії ПриватБанку. - Адже зовсім мало  мати лише бажання будувати чи реконструювати тваринницькі ферми чи комплекси, на все потрібні кошти. Ми підтримаємо і тих, хто вбачає перспективу в переробці сільськогосподарської продукції, працюють у галузях вівчарства, козівництва, бджільництва, звірівництва, кролівництва, шовківництва та аквакультури (рибництва). Додам, що усі державні програми підтримки агробізнесу можуть працювати через кредитні програми нашого банку. Досить лише звернутись до будь-якого відділення ПриватБанку, а ми розкажемо та допоможемо».
     
    ПриватБанк створив унікальні програми «АгроКУБ» для кредитування аграріїв «живими» грошима та «Агролізинг» для придбання вітчизняної та імпортної (без компенсації) сільськогосподарської техніки за схемою фінансового лізингу, без заставного майна, з адаптованим графіком погашення кредиту і з гарантованою компенсацію від держави за відсотками по кредиту.
     
    ПриватБанк кредитує аграріїв з адаптованими під їх діяльність графіками погашень, пропонуючи фермерським господарствам сезонні «кредитні канікули». Клієнти ПриватБанку зможуть погасити кредит таким чином: перші 6 місяців виплачувати тільки відсотки, решту 6 місяців – суму боргу з відсотками рівними частинами. Співпраця з Мінагрополітики забезпечує компенсацію відсотків (1,5 облікової ставки за вирахуванням 1 відсотка річних за кредитним договором) з державного бюджету за користування кредитами. Таким кредитом можуть скористатися фермерські господарства, що володіють та обробляють до 500 гектарів або кооперативи до 100 гектарів. Щоб отримати кошти, потрібно лише звернутись до будь-якого відділення ПриватБанку або заповнити заявку на сайті проекту.
     
    Минулого року клієнти ПриватБанку, які працюють в агробізнесі, отримали понад 70 млн грн державних компенсацій вартості техніки та обладнання. Це більше половини загальної суми компенсацій в країні. Цього ж року аграрії зможуть взяти участь вже в п’яти державних програмах, спрямованих на підтримку агробізнесу.