Хабар, торгівля людьми, падіння з вікна - кримінальні події, що сталися протягом тижня на Кіровоградщині

  • 29 черв. 2018 14:13
  • 995
    • Новина Хабар, торгівля людьми, падіння з вікна - кримінальні події, що сталися протягом тижня на Кіровоградщині Ранкове місто. Кропивницький
    Рубанув сокирою товариша по застіллю
     
    Працівники поліції затримали жителя Кіровоградщини за підозрою у замаху на вбивство, про це повідомляє Петрівське відділення поліції Кіровоградської області.
     
    В одному з сіл Петрівського району під час сварки місцевий мешканець побив знайомого. За цим фактом проводиться розслідування.
    До відділення поліції надійшло повідомлення про те, що у домоволодінні жителя населеного пункту точитться бійка.
     
    Слідчо-оперативна група негайно прибула за викликом. Поліцейські попередньо з’ясували, що 44-річний місцевий мешканець удома разом із 40-річним знайомим розпивав алкоголь. Згодом між чоловіками виникла сварка.
    У ході сутички господар помешкання сокирою вдарив гостя по голові. Потерпілий знепритомнів, у подальшому його відвезли до лікарні.
    Зловмисника поліцейські затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. 
     
    Йому повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 15 (замах на злочин) та ч. 1 ст. 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України. Розслідування триває.
     
     
     37-річна жінка випала з вікна на дах піцерії (ВІДЕО, ФОТО)
     
    В Олександрії жінку, яка впала на дах піцерії, рятувальники передали медикам . Про це повідомляє прес-служба У ДСНС в області.
    25 червня о 16:14 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про те, що на дах літнього залу піцерії на вул. Соборна м. Олександрія впала жінка та травмувалась. 
    Потрібна допомога по вилученню постраждалої з даху. Як з’ясувалось, громадянка 1981 р.н. впала з 3-го поверху п’ятиповерхівки, на першому поверсі якого розміщена піцерія.
    Рятувальники на медичних ношах спустили жінку з даху та передали лікарям швидкої допомоги.
     
    Обставини події встановлюються.
     
     
     
    Правоохоронці разом з прикордонниками врятували трьох кропивничанок від сексуального рабства
     
    Правоохоронці разом з прикордонниками викрили міжнародний канал торгівлі людьми. Про це повідомляє відділ боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми поліції Кіровоградської області.
     
    Працівники відділу боротьби зі злочинам, пов’язаними з торгівлею людьми та слідчого управління поліції Кіровоградщини спільно з співробітниками Служби безпеки України в області та Львівського прикордонного загону, під процесуальним керівництвом Кіровоградської обласної прокуратури, викрили міжнародний канал торгівлі людьми до Республіки Польща в місті перетину Рава-Руська.
     
    Організаторами злочинного «бізнесу» виявилися 39-річний житель Кропивницького та його 24-річна спільниця, уродженка Компаніївського району, яка нині мешкає за кордоном. 
    Чоловік через соціальні мережі займався вербуванням дівчат для їхньої подальшої сексуальної експлуатації. Жінка є співвласницею борделю в передмісті Варшави. 
    Зловмисницю затримали при спробі перетину державного кордону разом із трьома жінками – мешканками Кропивницького.
    Поліцейські задокументували факти вербування та спробу їхнього переправлення до Республіки Польща для подальшої роботи у будинках розпусти.
    Організаторам «бізнесу» повідомлено про підозру у скоєнні злочину.
     
    Розслідування у рамках кримінального провадження, розпочатого  за ч. 2 ст. 149 (торгівля людьми або інша незаконна угода щодо людини) Кримінального кодексу України, триває. Зловмисникам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років.
    У даний час правоохоронці встановлюють можливих інших потерпілих, які постраждали від злочинних дій.
     
     
     
    За що директор кропивницького заводу вимагав від директoра ТOВ «Нoва пoшта» хабар?
     
    У Кропивницькому директору заводу з концерну «Укроборонпром» інкримінують вимагання хабара з «Нової пошти». 
    Затримали директoра державнoгo підприємства «Кірoвoградський ремoнтний завoд радіoтехнічнoгo oбладнання» державнoгo кoнцерну “Укрoбoрoнпрoм”.
     
    Як пoвідoмляє прес-служба військoвoї прoкуратури Південнoгo регіoну, oперація прoвoдилася за прoцесуальнoгo керівництва військoвoї прoкуратури Кірoвoградськoгo гарнізoну спільнo зі слідчими СУ ГУНП у Кірoвoградській oбласті та спільнo з oперативними співрoбітниками УЗЕ в Кірoвoградській oбласті.
     
    За версією слідства, 36 500 грн. директoр завoду вимагав від директoра ТOВ «Нoва пoшта» за надання дoзвoлу на безперешкoдний прoїзд автoмoбілів підприємства на теритoрію завoду.
     
    26 червня під час oдержання через пoсередника oбумoвленoї суми неправoмірнoї вигoди пoсадoвця затримали в пoрядку ст. 208 КПК України.