Тушка свині, яку виявили на Некрасівці, не була заражена африканською чумою

  • 27 черв. 2018 10:28
  • 2135
    • Новина Тушка свині, яку виявили на Некрасівці, не була заражена африканською чумою Ранкове місто. Кропивницький
     
    З Державного НДІ з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи надійшли дані аналізу біологічного матеріалу від туші свині, яку виявила мешканка  Кропивницького в мікрорайоні Некрасівки. Про це повідомляє Управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області 
     
    Згідно зі звітом про результати дослідження патологічного матеріалу № 006970 п.м./18 від 25 червня 2018 року ДНК вірусу африканської чуми свиней не виявлено.
     
    Виключити або підтвердити у тварини саме це захворювання необхідно було з огляду на його небезпеку для епізоотичної ситуації в місті.
     
    Як повідомлялося в деяких місцевих інформаційних Інтернет-виданнях мешканка Кропивницького виявила тушу свині і новиною про несподівану знахідку поділилася в соціальних мережах. Фахівці Кіровоградської регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби та Кропивницької міської державної лікарні ветеринарної медицини, прибувши на місце події, відібрали біологічний матеріал від туші тварини і направили на дослідження, а після цього її знищили з дотриманням усіх ветеринарно-санітарних вимог.
     
    Фото: Victoria Shepel у соцмережі Facebook
     
    Увага: люди, які контактували з зараженим на сказ бичком, у небезпеці