Відчути себе вертолітником: олександрійські школярі відвідали військову частину

  • 26 черв. 2018 10:36
  • 759
    • Новина Відчути себе вертолітником: олександрійські школярі відвідали військову частину Ранкове місто. Кропивницький
     
    Днями, в рамках акції «Профорієнтаційне літо», фахівці Олександрійського міськрайонного центру зайнятості для учнів початкових класів Олександрійського колегіуму  організовали професіографічну екскурсію до військової частини 2269 Олександрії.
     
    Екскурсію військовою частиною для школярів розпочали з пам’ятного знаку, де хвилиною мовчання вшанували олександрійських нацгвардійців-вертолітників, які у різні часи поклали своє життя під час виконання бойових завдань та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи.
     
    Надзвичайно цікавим для школярів виявився один з музейних експонатів частини – гелікоптер Мі-6, який розташований на території військової частини. З його допомогою наші військові свого часу виконували багато завдань: використовували для миротворчих операцій у республіці Афганістан, ліквідовували техногенну катастрофу на Чорнобильській АЕС, брали участь у гасінні пожеж, здійснювали пошук космічного апарату тощо.
     
     
    У вертольоті-експонаті школярі побачити робочі місця пілотів, штурмана, бортового техніка, радиста та механіка. Дітлахи мали можливість не тільки оглянути вертоліт, а й побувати на місці пілота і сфотографуватися на згадку.
     
    Також працівники військової частини розповіли дітям про призначення і бойові властивості автомата Калашникова. Найцікавішим для учнів стало те, що розбирання та складання автомата демонструвалось на справжній зброї і школярі самостійно спробували впоратися з цим завданням.
    На завершення заходу фахівець Олександрійського міськрайонного центру зайнятості Олена Клочко зазначила, що проведення таких заходів є вкрай необхідним, адже вони є важливою складовою патріотичного виховання підростаючого покоління.
     
    О. Клочко, провідний фахівець з профорієнтації відділу активної підтримки безробітних Олександрійського міськрайонного центру зайнятості.
     
     
    Нагадаємо: Як працевлаштовують внутрішньо переміщених осіб на Кіровоградщині?