Кропивницьких літераторів нагородили премією імені Тарковського

  • 22 черв. 2018 15:30
  • 1177
    • Новина Кропивницьких літераторів нагородили премією імені Тарковського Ранкове місто. Кропивницький
     
    У Кропивницькому перед початком засідання сесії міської ради нагородили переможців літературної міської премії імені Арсенія Тарковського.
     
    Члени журі уважно розглянули конкурсні матеріали учасників і визначили наступних переможців:
     
    Номінація ПОЕЗІЯ - Наталія Бідненко «Якби не Ти…»;
    Номінація ЛІТЕРАТУРА ДЛЯ ДІТЕЙ - Володимир Кобзар «Запах фіалки»;
    Номінація ПРОЗА - Олександр Кердіваренко «Ключі від раю».
     
    У конкурсі брали участь Наталія Бідненко «Якби не Ти…», Антоніна Корінь «Сонячна гойдалка», Борис Ревчун «Усякі думки в чотири рядки», Олег Майборода «А ти знаєш, що я знаю», Лариса Каленська «Дружбі навчив короп», Павло Чорний «Татова книжка», Володимир Кобзар «Запах фіалки» та Олександр Кердіваренко «Ключі від раю».
     
    Щиро вітаємо переможців!
    Бажаємо, щоб Ваша творча праця завжди була, актуальною, правдивою та цікавою!!!
     
    Довідка
    Міська літературна премія імені Арсенія Тарковського є творчою відзнакою, якою нагороджуються літератори, починаючи з 2018 року, за високохудожні твори в жанрах поезії, прози, які утверджують гуманістичні цінності, сприяють розвитку демократії в суспільстві та збагачують знанням про минуле та сьогодення нашого міста, створюють позитивний імідж та популяризують місто в Україні та за його межами.
    Премія встановлювалася в розмірі 10 000 грн. в кожній номінації та буде виплачуватися за рахунок коштів міського бюджету.
     
    На здобуття премії висувалися літературні твори українською мовою, які опубліковані окремими книгами та які вийшли друком протягом останніх чотирьох років, але не пізніше, як за три місяці до їх висунення на здобуття премії і отримали громадське визнання. 
     
    Премія встановлювалася в трьох номінаціях:
    - поезія;
    - проза;
    - література для дітей.