Свободівець закликає громаду Кропивницького до недопущення захоплення скверу біля аеропорту

  • 22 черв. 2018 13:13
  • 860
    • Новина Свободівець закликає громаду Кропивницького до недопущення захоплення скверу біля аеропорту Ранкове місто. Кропивницький
     
    Сьогодні, 22 червня, розпочалось шосте засідання дванадцятої сесії Міської ради м. Кропивницького.
    Голова фракції ВО «Свобода» в міськраді Сергій Капітонов виступив проти зміни зонування земельної ділянки, яка визначена як рекреаційна зона. 
     
    - Шановні колеги, хочу підняти важливе питання з приводу земельної ділянки рекреаційного призначення біля аеропорту.
    Мова йде проект рішення № 2021, в якому йдеться про таке: "зміна зонування земельної ділянки навпроти аеропорту", це мається на увазі скверик, де раніше росли дерева і квіти, коли ще працював аеропорт, де часто відпочивали люди. На сьогоднішній день там планують побудувати АЗС або СТО. Я запитую у присутніх: "У нас мало тяжкохворих громадян у місті? У нас хороший екологічний стан у Кропивницькому? Ми маємо багато скверів для відпочинку жителів?" 
     
    Тоді чому це питання не винесли на обговорення громади, чому зі мною як з депутатом цього округу не порадилися, не вислухали думку жителів міста? І це не поодинокі випадки. 
     
    На першому засіданні "земельної" комісії депутати вирішили запросити заявника, який би мав пояснити членам комісії, що він планує робити на цій ділянці, а також хотіли розглянути документи, що стосуються цієї ділянки. Але заявник проігнорував це рішення, а члени комісії більшістю голосів підтримали цей  проект і винесли його на розгляд сесії. Тоді навіщо нам така коміся? Наприклад, прості громадяни оформлюють свої діляночки протягом року або двох, а такі питання швидко погоджуються комісією і виносяться на розгляд сесії.
     
    Виходить така ситуація: буд-яка людина з грошима може викупити парк або сквер і знущатися над ним.
     
    Закликаю усіх депутатів на наступній сесії в жодному разі не підтримувати це рішення - "рішення про зміну зонування ділянки по вулиці Короленка як рекреаційної  віднести до зони СТО, АЗС, автопарків, гаражів, автостоянок". А громаду прошу піднімати це питання скрізь: на телебаченні, радіо, в газетах. Хочу нагадати: Лісопаркова зона досі знаходиться у приватній власності, і стримує власників від її забудови лише зонування. Що може стримати моїх колег-депутатів завтра прийняти рішення і там змінити зонування? Закликаю усіх не пропускати таке рішення і не дати змогу деяким підриємцям знищувати зелені зони у Кропивницькому.
     
     
    Нагадаємо: Кропивницький: Замість скверу - заправка? (ВІДЕО)