У Кропивницькому стартує проект з двокомпонентного збору твердих побутових відходів

  • 21 черв. 2018 16:30
  • 1059
    • Новина У Кропивницькому стартує проект з двокомпонентного збору твердих побутових відходів Ранкове місто. Кропивницький
     
    ТОВ «Екостайл», яке займається вивезенням твердих побутових відходів у Кропивницькому, закупило й встановить п'ятнадцять контейнерів для збору сухих відходів.
     
     
     
    Їх розмістять на трьох локаціях: у Дендропарку та Ковалівському парках, а наступного тижня на існуючих контейнерних майданчиках на території ЖЕО №4 (по вул. Героїв України, 30, 26, 12 (к.1, 4), вулиці Попова, 26 (к.3,4), 15(к.2), 9(к.1), Жадова, 21 (к.1), Пацаєва, 10, Університетський, 17/2).
     
    «Ми запускаємо своєрідний експеримент з двокомпонентного збору відходів, який допоможе виявити всі його переваги й недоліки, і в подальшому врахувати їх при масштабному впровадженні роздільного збору відходів. Ми маємо всі підстави для того, щоб говорити, що наше населення й держава ще не готові до повноцінного роздільного збору відходів, тому обрали поетапну схему впровадження. Суть двокомпонентного збору ТПВ у розділенні органіки (залишків їжі й продуктів харчування) від сухих відходів (папір, пластик, скло, бляшанки)», - коментує комерційний директор ТОВ «Екостайл» Анна Скічко.
     
    Двокомпонентний збір відходів – найпростійший спосіб підготувати населення до повноцінного сортування відходів, переконані в компанії. До того ж збір вторинної сировини дасть змогу залучити додаткові кошти, які ТОВ «Екостайл» планує використати для будівництва й облаштування контейнерних майданчиків, тим самим покращити благоустрій міста.
     
    «Хочемо закликати населення свідомо й відповідально поставитися до роздільного збору відходів. Складного нічого немає, треба лише трохи самодисципліни. Це наше місто, і від кожного з нас залежить, яким воно буде», - говорять у компанії.
     
    В день встановлення контейнерів буде проведено брифінг керівництва, де журналісти зможуть дізнатися більше про пілотний проект.