Андрій Райкович взяв участь у Українському муніципальному форумі

  • 19 черв. 2018 09:30
  • 893
    • Новина Андрій Райкович взяв участь у Українському муніципальному форумі Ранкове місто. Кропивницький
     
    ХІV Український муніципальний форум. Сьогодні – День місцевої демократії 
     
    В Києві стартував ХІV Український муніципальний форум. Цей традиційний щорічний захід є майданчиком для обговорення питань та вироблення спільної позиції органів державної влади та Асоціації міст України щодо розвитку місцевого самоврядування, удосконалення законодавчої бази, розв’язання конкретних проблем забезпечення життєдіяльності територіальних громад. Перший день Форуму - День місцевої демократії - проводиться в рамках проекту «Партисипативна демократія та обґрунтовані рішення на місцевому рівні в Україні», який реалізується за фінансової підтримки МЗС Королівства Норвегії.
     
     
     У Форумі беруть участь близько 400 представників - голови громад-членів АМУ, представники парламенту, уряду та профільних міністерств, а також проектів міжнародної технічної допомоги – партнерів АМУ, експертного середовища.  Серед  учасників і делегація Кіровоградського РВ АМУ, яку очолює міський голова Кропивницького Андрій Райкович.  
     
     
    Серед гостей Форуму - Повноважний Посол Норвегії  в Україні Уле Тер’є Хорпестад, Посол Канади в Україні Роман Ващук та Президент Асоціації муніципалітетів Литви Річард Малінаускас. У Форумі беруть участь Перший заступник Голови Верховної Ради України Ірина Геращенко, народні депутати України - Оксана Продан, представник Голови АМУ в парламенті, Олена Бойко, Сергій Кудлаєнко.
     
    Нагадаємо: П’ять громад з Кіровоградщини — претенденти на участь у Програмі DOBRE