Де у Кропивницькому відчути смак польоту

  • 19 черв. 2018 16:35
  • 6743
    • Новина Де у Кропивницькому відчути смак польоту Ранкове місто. Кропивницький

     

    Є бізнес, який створюється виключно для прибутку. Він може приносити чимало грошей, але душі в ньому - кіт наплакав. А є бізнес, створений через безвихідь. Бо або так, або ніяк. Бо треба виживати, як і усім. Такий бізнес йде важко, з потугами, через "не можу".

    І єдине, що тримає усіх людей, які є одночасно і його організаторами, і виконавцями - це пристрасть до своєї справи.

    Це ота іскра в очах, яка запалюється щойно заходить мова про... небо.

    Кіровоградський авіаційний спортивний клуб ТСО України в м. Кропивницькому прославили чимало видатних спортсменів, які в різні роки ставали рекордсменами світу зі стрибків з парашутом. Був час, коли в ДОСААФі (добровільне товариство сприяння армії, авіації і флоту, зараз ТСОУ) готували парашутистів та пілотів для Збройних сил, але з часом замовлень на підготовку кадрів ставало дедалі меньше, і, зрештою, клуб лишився сам на сам зі своїми потребами.

    Але не були б ми українці, якби не знаходили шляхи вирішення усіх проблем навіть там, де б, здавалося, їх не знайти.

    Попри усі труднощі (бо утримувати та обслуговувати літаки - це не Ланос заправляти), авіаційний спортивний клуб на чолі з керівником Григорієм Миколайовичем Карапишем вірить у своє призначення і заохочує усіх доторкнутися до світу авіації.

    - Це як наркотик, один раз спробував і захворів небом назавжди,- натхненно пояснює свою пристрасть до авіації Григорій Миколайович. - Я ось про що інколи думаю. Є чимало організацій, які лікують наркоманів чи ігроманів. Якби нам бодай третину надходжень, як у них - залежних людей у нашому місті не було б! Політ - це такий адреналін, що куди там тим наркотикам.

    Зараз авіаційний спортивний клуб проводить ознайомлювальні польоти на спортивному учбово-тренувальному літаку ЯК-52, який вже довгі роки вважається найнадійнішим і найбезпечнішим літаком для підготовки пілотів-спортсменів. Що таке ознайомлювальний політ? Це десятихвилинна мандрівка в небо в парі з професійним пілотом-інструктором, який виконає практично усі фігури вищого пілотажу: переворот, штопор (падіння вниз по спіралі), бочку (бокові перевороти) й мертву петлю Нестерова (сальто в повітрі на 360 градусів).

    Крім того, ви можете відчути на собі перевантаження 4g, при якій вага вашого тіла збільшиться в 4 рази (!). А ще, що не може не вразити, ви зможете самі керувати літаком! Звісно, під пильним наглядом інструктора.

    Технічний стан літаків задовільний і перевірений Державіаслужбою України. Політ можливий лише після медичної співбесіди з лікарем та інструктажу з правил поведінки у літаку. Вартість ознайомлювального польоту – 1600 гривень, до слова, найнижча по Україні.

    Локація – аеродром в с.Федорівка, що за 15 км від Кропивницького.

    Якщо ви в пошуку свіжих емоцій або в роздумах, що подарувати близькій людині,  відповідь очевидна! Не варто їхати далеко за місто, замовляйте ознайомлювальний політ на літаку в авіаційному спортивному клубі. Це буде незабутньо!

    Телефони для довідок: 067-746-45-41, 099-171-85-94

    Альона Семко