На Кіровоградщині пілотні медзаклади отримали тисячу тестів для діагностики ВІЛ

  • 18 черв. 2018 18:01
  • 1106
    • Новина На Кіровоградщині пілотні медзаклади отримали тисячу тестів для діагностики ВІЛ Ранкове місто. Кропивницький
     
    Вісім пілотних закладів охорони здоров’я Кіровоградщини, що працюють над зупиненням епідемії ВІЛ в рамках проекту HealthLink «Прискорення сталої відповіді епідемії ВІЛ/СНІД на Кіровоградщині», отримали 1 279 тестів для діагностики ВІЛ.
     
    - Ми прагнемо покращити доступ людей, що живуть з ВІЛ, та людей, які мають високі ризики бути інфікованими, до якісних послуг з профілактики та лікування цієї хвороби. Тому найперше наше завдання – максимально виявити людей, які мають ВІЛ, але не володіють інформацією, як жити з цією хворобою. Наші соціальні працівники беруть під супровід ВІЛ-позитивних пацієнтів, пояснюють, як жити з ВІЛ і бути безпечними для себе та суспільства. Власне, всі заходи проекту вплинуть на те, наскільки Україна зможе подолати епідемію, візьме її під контроль, - коментує виконавчий директор Кіровоградського обласного відділення Всеукраїнської благодійної організації «Всеукраїнська мережа людей, які живуть з ВІЛ/СНІД» Костянтин Данильченко.
     
    Медичні працівники, які отримали тести для діагностики ВІЛ у пацієнтів відзначають їх необхідність у охопленні більшої кількості людей для обстеження.
     
    - Дякуємо вам за співпрацю та участь у проекті HealthLink «Прискорення зусиль України з метою подолання епідемії ВІЛ», який підтримує Агентство США з міжнародного розвитку (USAID). Позитивний статус серед вагітних, хворих реанімаційного та інфекційного відділень. Тепер ми матимемо можливість охопити більше людей до проходження тестування та виявлення ВІЛ. Тестування буде проходити у кабінеті «Довіри», маніпуляційному та наркологічному кабінетах. У нас відтепер всі відділення мають швидкі тести, до цього була обмежена кількість. На нашому рівні, для Добровеличківського району, який має населення 35 тисяч, це дуже важливо. До того ж наш район має інтенсивні показники захворюваності, - відзначає медичний координатор Катерина Горницька, яка за фахом працює у Добровеличківській ЦРЛ.
     
    Ескпрес тести для діагностики ВІЛ отримали Центральна міська лікарня м. Кіровограда, Кіровоградська, Добровеличківська, Світловодська, Бобринецька та Маловисківська центральні районні лікарні, Помічнянська лікарня, «Районне територіальне медичне об’єднання «Новомиргородське».
     
    Довідково: Кіровоградське обласне відділення Всеукраїнської благодійної організації «Всеукраїнська мережа людей, які живуть з ВІЛ/СНІД» реалізує проект HealthLink: «Прискорення зусиль України з метою подолання епідемії ВІЛ» за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).
     
    Контактна особа: Семененко Вікторія, PR-менеджер КОВ ВБО «Всеукраїнська мережа ЛЖВ»