Шість громад з Кіровоградщини — претенденти на участь у Програмі DOBRE

  • 18 черв. 2018 14:02
  • 1397
    • Новина Шість громад з Кіровоградщини — претенденти на участь у Програмі DOBRE Ранкове місто. Кропивницький
     
    Минулої п’ятниці, 15 червня, у конференц-залі кропивницького готелю «Рейкарц» відбулася інформаційна зустріч «Участь об'єднаних територіальних громад (ОТГ) у конкурсі Програми DOBRE «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» у межах третього раунду відбору громад-кандидатів у партнери програми.
     
    А 13 червня в прес-центрі Українського кризового медіа-центру Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) оголосило умови конкурсного відбору наступних 25 громад для участі в Програмі USAID «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE) (на даний час партнерами програми є 50 ОТГ, зокрема три з Кіровоградшини — Новоукраїнська, Маловисківська та Бобринецька). У конкурсному відборі можуть взяти участь громади Івано-Франківської, Тернопільської, Дніпропетровської, Кіровоградської, Харківської, Херсонської і Миколаєвської областей, які об’єднались на добровільних засадах, провели місцеві вибори, населення яких — не менше 5 000 жителів.  
     
    Нині в названих семи областях регіональні менеджери Програми DOBRE проводять зустрічі з членами ОТГ й пояснюють їм, чим DOBRE може допомогти та як можна стати партнером програми. У Кропивницькому про це в готелі «Рейкарц» представникам Помічнянської, Новопразької, Приютівської, Смолінської, Компаніївської  та Соколівської ОТГ розповідали регіональні менеджер та програмний спеціаліст Програми DOBRE з Дніпра Андрій Нагорний та Олена Радул.
     
    — Почався третій раунд відбору ще 25 громад із семи областей, які стануть партнерами Програми DOBRE, — розповів Андрій Нагорний. — Сьогодні на інформаційній сесії в Кропивницькому представники ОТГ з Кіровоградщини, які відгукнулися на пропозицію взяти участь у заході, почують про те, як заповнювати заявки на участь у третьому етапі відбору громад до Програми DOBRE. Через декілька місяців буде визначено нових партнерів програми, які отримуватимуть експертну й матеріальну допомогу від неї протягом наступних трьох років. Наше головне сьогоднішнє завдання — пояснити максимально детально, яким чином можна підготувати документи для участі в конкурсі… 
     
    Протягом зустрічі представники шести ОТГ Кіровоградщини отримали відповіді на свої запитання, зокрема про Програму DOBRE і про те, як заповнювати заявку на участь у конкурсі серед громад, які виявили бажання стати партнерами програми. Тож тепер вони можуть позмагатися за можливість отримувати іще три роки (допоки діятиме Програма DOBRE) фахову консультативну, а також фінансову допомогу на реалізацію проектів, спрямованих на їхній економічний і соціальний розвиток.
     
    Юрій Сергійчук