Музей Осмьоркіна відкриває персональну виставку сучасного художника Андрія Надєждіна

  • 18 черв. 2018 16:00
  • 2165
    • Новина Музей Осмьоркіна відкриває персональну виставку сучасного художника Андрія Надєждіна Ранкове місто. Кропивницький
     
    У художньо-меморіальному музеї  Осмьоркіна  відкривається персональна виставка живописних та графічних творів заслуженого художника України Андрія Надєждіна «Відбитки часопростору»
     
    19 червня 2018 року о 13-00  в художньо-меморіальному музеї  Осмьоркіна відбудеться відкриття персональної виставки творів відомого українського митця заслуженого художника України Андрія Надєждіна «Відбитки часопростору» до 55-річчя з дня народження.
     
     Андрій Михайлович Надєждін народився 19 червня 1963 року в с. Верхня Хортиця, нині м. Запоріжжя. Закінчив Дніпропетровське державне художнє училище ім. Є.В.Вучетича (1986) та з відзнакою Національну академію образотворчого мистецтва і архітектури України, факультет історії і теорії образотворчого мистецтва (2004).
     
    Член Національної Спілки художників України (1990). Лауреат обласної премії у сфері образотворчого мистецтва та мистецтвознавства імені Олександра Осмьоркіна в номінаціях «новітні спрямування» (2008) та «мистецтвознавство та історія мистецтв» (2010). У 2013 році удостоєний почесного звання «Заслужений художник України». 
     
     
    Учасник всеукраїнських, міжнародних та зарубіжних виставок. Твори художника зберігаються в Національному художньому музеї України, Дирекції виставок Міністерства культури України та Дирекції виставок Національної Спілки художників України, Кіровоградському обласному художньому музеї, художньо-меморіальному музеї О.О.Осмьоркіна, меморіальному музеї В.Івасюка в м. Чернівці, історичному музеї міста Кам’янське (колишній Дніпродзержинськ), багатьох приватних колекціях в Україні та за кордоном. 
     
    В експозиції виставки «Відбитки часопростору» представлено понад 50 творів періоду 1980-х - 2018 рр. з художніх серій: «Метаморфози сучасності», «Карнавали життя», «Птахи», «З життя ангелів», «Ангелів кулі не минають», а також натурні зарисовки із серій: «Канів», «Седнів», «Крим», «На Азові», «Хорватська подорож», «Моє місто». Як зазначає сам митець: «Я є представником українського романтичного символізму нової хвилі». Проблеми, які піднімає художник в образах своїх творів, – мікро- та макрокосмос особистості, її взаємозв’язок з оточуючим життям і природним середовищем, місце художника в суспільстві, проблеми війни та миру у сучасному світі є постійно актуальними, такими, що потребують постійної уваги та філософського осмислення. 
     
     
     
    Нагадаємо: Почесний краєзнавець Кіровоградщини, творець її літопису й традицій: Станіславу Янчукову виповнилось 80 років (ФОТО, ВІДЕО)