Кінотеатр ПОТРАЛ запрошує на історичний фільм "Посттравматична рапсодія" (ВІДЕО)

  • 17 черв. 2018 10:00
  • 1946
  • У Кропивницькому у рамках тижня Українських Січових Стрільців пройде прем’єра показу фільму "Посттравматична рапсодія", про це у ФБ пише кропивницький історик Юрій Митрофаненко.
     
     
    "Товариство! 20 червня (середа) у рамках тижня Українських Січових Стрільців у Кропивницькому нас очікує РОДЗИНКА! О 16:50 - кінотеатр "Портал" (червона зала) художній історичний фільм "Посттравматична рапсодія". 
     
    Після фільму відбудеться екскурсія "Єлисаветград. Роки боротьби 1918 - 1920 рр." - від Фортечних валів до Інженерного коледжу (колишній "машинобудівний технікум"), де о - 19.00 пройде КОНЦЕРТ найкращого КОБЗАРЯ України Тараса Компаніченка, який виконає пісні ДОБИ ВИЗВОЛЬНИХ ЗМАГАНЬ 1917 - 1921 рр. 
    ВХІД НА фільм та концерт ВІЛЬНИЙ!!" - йдеться у повідомленні.
     
    "О 19:00 в машинобудівному коледжі (колишнє земське реальне училище), де 100 років тому був штаб Січових Стрільців, відбудеться концерт Тараса Компаніченка за піснями доби Української революції 1917-1923 років. Пролунають пісні Січових Стрільців, петлюрівців, махновців, холодноярців і не тільки. Майже до кожної пісні Тарас зазвичай робить цікаву передмову-розповідь про історію її виникнення та пропонує власну інтерпретацію.
    Вхід на концерт теж вільний!" - пише у ФБвикладач педагогічного університету Олександр Ратушняк.
     
     
     
    Фото українського січового стрільця, зроблене в Єлисаветі в 1918 р.
     
     
    Тараз Компаніченко
     
    Нагадаємо: У Кропивницькому відкрили дошку з нагоди ювілею перебування Легіону Січових Стрільців (ФОТО)