Нове майно – у протоколі про нетверезу їзду?

  • 17 черв. 2018 09:42
  • 1061
    • Новина Нове майно – у протоколі про нетверезу їзду? Ранкове місто. Кропивницький
     
    На голову дисциплінарної комісії прокурорів Віталія Грушковського поліція склала адмінпротокол через нетверезу їзду. Надалі Грушковський не отримав жодного покарання, адже довів тверезість на дорозі вже у лікарні. Між тим саме Віталій Грушковський і звільняє прокурорів за водіння у нетверезому стані.
    Завдяки ж протоколу патрульних з’ясувалося, що за рік роботи нової комісії її голова почав користуватися новою іномаркою та новою квартирою у центрі. Більше того – ще що й жив він у будинку у Калинівці. 
     
     
    Поліція зупинила очільника кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів на дорозі під Вінницею у березні. У протоколі патрульний вказав, що Віталій Грушковський кермував автомобілем п’яним. Грушковський заперечив це, однак пройти огляд на дорозі відмовився. Пізніше зробив це самостійно, без присутності поліцейських, і отримав довідку з лікарні про тверезість.
     
    Суд взяв це до уваги та виправдав прокурора. Хоча, як стверджують юристи, така медична довідка, складена за відсутності поліції, за законодавством є недійсною. 
    Місце ж суду, де відбувся розгляд справи, обиралось довго. У протоколі патрульний зазначив, що справа слухатиметься у Вінницькому міському суді. Однак в останній момент її передали до Калинівського районного суду - начебто через проживання Грушковського у Калинівці.
    Та жодного майна у Калинівці Грушковський раніше не декларував. Голова дисциплінарної комісії працює у Києві, де за даними декларації 2017 року, орендував квартиру на Дарниці. 
    Журналісту він пояснив це так: “Я орендував там (в Калинівці - ред.) будинок в цьому році”. 
     
    А от патрульним, які його зупинили, Грушковський вказав київську адресу. Такого помешкання теж немає у його декларації за 2017 рік. Як виявилося, у голови комісії з’явилося нове житло й у столиці, а у квартирі на Дарниці він більше не мешкає. “Я там проживав ще в тому році,” – стверджував голова комісії. 
     
     
    Патрульні зупинили  Віталія Грушковського на новій Toyota Camry. Автівка придбана на початку 2018-го і записана на Наталію Онипко. Грушковський назвав її своєю родичкою. Жінка, за словами прокурора, надала йому іномарку в безкоштовне користування.
     
    Пізніше журналісти зафіксували цей автомобіль з прокурором у Києві під приміщенням кваліфікаційно-дисциплінарної комісії, де працює Віталій Грушковський.
     
    Комісія на чолі з Грушковським за рік роботи звільнила шість прокурорів за нетверезе кермування. Трьом заборонила підвищення, а одному виписала догану.
     
     
    Нагадаємо: Мати Олега Ляшка придбала квартиру і машиномісце