Учасники форуму побачили в Кропивницькому «Обличчя нових громад»

  • 15 черв. 2018 12:33
  • 871
    • Новина Учасники форуму побачили в Кропивницькому «Обличчя нових громад» Ранкове місто. Кропивницький
     
    Чотирнадцятого червня в академічному обласному українському музично-драматичному театрі Кропивницького пройшов форум «Реформа місцевого самоврядування та регіональної політики: можливості для громад та регіонів».
    У цьому презентабельному дійстві взяли участь посадовці об’єднаних територіальних громад (ОТГ) Кіровоградщини, а також гості з Черкаської області, народні депутати, керівництво нашої області та Кропивницького.
     
     
    У фойє театру усі вони мали можливість ознайомитися з фотовиставкою «Обличчя нових громад», яку створила громадська організація «Український кризовий медіа-центр» у межах Програми USAID DOBRE «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність». Уперше її було презентовано сьомого грудня 2017 року у Верховній Раді України — до Дня місцевого самоврядування. А далі вона почала мандрувати країною: була в Західній Україні, Дніпропетровській області. Виставка є складовою таких значних заходів, як форум «Реформа місцевого самоврядування та регіональної політики: можливості для громад та регіонів», й розповідає про дієвих і активних людей, які живуть і працюють в об’єднаних громадах України.
     
    — Це 45 фотопортретів, зроблених в об'єднаних територіальних громадах семи областей України (Кіровоградська, Харківська, Херсонська, Миколаївська, Дніпропетровська, Івано-Франківська й Тернопільська), — розповіла координатор програми DOBRE в центральних регіонах України Оксана Якуніна. — На цих світлинах — люди різних професій. Це — і керівники ОТГ, і фермери, і медичні працівники, і освітяни, і робітники тощо, які сьогодні змінюють на краще життя у своїх громадах під час децентралізації.  
     
     
    Фото ці чорно-білі, щоб нічого зайвого не відволікало глядача від зображення характерів людей на світлинах. Автори цих робіт — відомі в Україні фотохудожники Владислав Содель та Анастасія Сироткіна. На шести фото представлено мешканців Новоукраїнської громади нашої області. Цей фотопроект триватиме й надалі. Зокрема, невдовзі буде зроблено серію знімків і в Маловисківській ОТГ. 
     
    Юрій Сергійчук