У художньому музеї відкрилась виставка, присвячена пам’яті Вероніки Стрижеус (ФОТО)

  • 14 черв. 2018 19:08
  • 2636
    • Новина У художньому музеї відкрилась виставка, присвячена пам’яті Вероніки Стрижеус (ФОТО) Ранкове місто. Кропивницький
     
    14 червня у відділі Кіровоградського обласного художнього музею – картинній галереї Петра Оссовського «Світ і Вітчизна» відкрилась виставка, присвячена пам’яті Вероніки Стрижеус (1998-2018) «Натхнення у кольорі». Проведення виставки стало можливим завдяки ініціативі та підтримці колективу Кіровоградської дитячої художньої школи ім. О.Осмьоркіна.
     
     
    Виставка покликана вшанувати пам'ять Вероніки та познайомити відвідувачів музею з її творчістю. В експозиції представлені твори молодої художниці, виконані під час навчання в Одеському художньо-театральному училищі. Вони переважно мають учбовий характер, але дають уявлення про непересічний живописний талант дівчини. Тут можна побачити прекрасні акварельні натюрморті, виконані під час навчання на І курсі, натюрморти, виконані олійними фарбами на ІІ курсі. Представлено також багато етюдів, в яких відображено стан природи, архітектурні особливості одеських двориків. Одні з останніх робіт - малюнки гіпсових скульптур та напівфігури людей. Смисловим центром експозиції є робота, що зображує саму Вероніку на березі моря, яке, на жаль, і забрало її життя.
     
     
    Довідково:
    Стрижеус Вероніка Володимирівна народилась 30 січня 1998 року в м. Кіровоград. Навчалась в загальноосвітній школі №1 та в Кіровоградській дитячій художній школі ім. О.Осмьоркіна (завершила навчання в 2013 році) під керівництвом викладача, члена Національної спілки художників України Анастасії Плітіної. У 2015 році поступила на навчання до Одеського художньо-театрального училища ім. М.Грекова на живописне відділення. Для того, щоб мати можливість навчатися за покликом душі, Вероніка змушена була працювати. Проте трагічний випадок обірвав життя молодої талановитої дівчини.
     
     
     
     
    Нагадаємо: Олександрійські художники відкрили виставку у Знам'янці (ФОТО)