На Кіровоградщині переселенців навчали фінансової грамотності

  • 14 черв. 2018 13:08
  • 880
    • Новина На Кіровоградщині переселенців навчали фінансової грамотності Ранкове місто. Кропивницький
     
    Як грамотно керувати власними коштами: в Олександрії пройшли тренінгові заняття.
     
    «Фінансова грамотність та обізнаність: для чого це потрібно?» - на це питання упродовж двох днів шукали відповіді безробітні з числа внутрішньо переміщених осіб, осіб з інвалідністю, багатодітних та малозабезпечених сімей, під час дводенного тренінгу з фінансової обізнаності, що відбувся в Олександрійському міськрайонному центрі зайнятості. Він проводиться в рамках Проекту USAID «Трансформація фінансового сектору» за програмою «Фінансова обізнаність для впевненого майбутнього», яку реалізує МБФ «Український жіночий фонд».
     
    Основна мета тренінгу - надати допомогу зазначеним громадянам у напрямку отримання ними знань, умінь, навичок та впевненості в прийнятті обґрунтованих фінансових рішень у повсякденному житті. 
     
    Упродовж двох днів учасників тренінгу навчали веденню особистого бюджету, плануванню доходів та витрат, користуванню платіжними картками, ознайомилися з перевагами та ризиками банківських карток. Крім того, присутні дізналися про шляхи запобігання шахрайства у сфері фінансових послуг, основи пенсійного забезпечення, основні положення законодавства щодо захисту прав споживачів, тощо.
     
    «Найбільш корисними для учасників тренінгу стали практичні зайняття з формування фінансових звичок та постановки фінансових цілей і, звичайно, питання пенсійного забезпечення, захисту прав споживачів стало актуальним для усіх присутніх», - зазначає керівник Кіровоградської асоціації «Громадські ініціативи» Любов Лук'янцева.
     
    В.Фалєєва, начальник відділу активної підтримки безробітних Олександрійського міськрайонного центру зайнятості