Бібліотека Чижевського запрошує на зустріч з Станіславом Янчуковим

  • 13 черв. 2018 18:03
  • 846
    • Новина Бібліотека Чижевського запрошує на зустріч з Станіславом Янчуковим Ранкове місто. Кропивницький
    З іменем Станіслава Янчукова!
     
    15 червня о 10.30 у відділі краєзнавства у бібліотеці Чижевського в рамках Краєзнавчих студій пройде зустріч з краєзнавцем, журналістом, головним редактором Центрально-Українського видавництва — Станіславом Миколайовичем Янчуковим.
     
    Біографічна довідка:
    Народився 14 червня 1938 року у селі Світлопіль Олександрійського району в сім’ї сільського вчителя. За фахом Станіслав Миколайович — філолог. Працював у школі, викладав у педагогічному інституті, згодом на державній службі, громадській роботі. Постійно займався культурно-просвітницькими проектами, розвитком видавничої справи. Захоплювався історичним краєзнавством, брав участь у підготовці тому “Історія міст і сіл УРСР. Кіровоградська область”, був членом редколегії “Книги пам`яті України”. З 1998 року - головний редактор Центрально-Українського видавництва. За цей час підготував до друку сотні видань, більша частина з яких - історико-краєзнавчі.
     
    Станіслав Миколайович — двічі лауреат обласної краєзнавчої премії імені Володимира Ястребова (2006, 2018 рр.), автор книг “На чолі обласного самоврядування” (2003), “З іменем Володимира Ястребова” (2005), “До спортивних вершин: нариси з історії фізичної культури і спорту на Кіровоградщині” (2015). Незмінний редактор  «Історичного календаря Кіровоградщини».
     
    Запрошуємо на захід, що відбудеться в обласній бібліотеці ім. Д.Чижевського за адресою: м. Кропивницький, вул. Велика Перспективна, 24.
     
    Вхід – вільний.