Звільнення і подальше життя

  • 13 черв. 2018 09:25
  • 1019
    • Новина Звільнення і подальше життя Ранкове місто. Кропивницький
     
    Екс-заступник начальника регіонального управління департаменту київської податкової Микола Кучеренко купив дві квартири у житловому комплексі бізнес-класу у столиці. У 2012 році податківець був засуджений за незаконне збагачення. Йому присудили чотири роки позбавлення волі без конфіскації майна, але відразу ж звільнили з випробувальним терміном на один рік. 
     
    Зараз Микола Кучеренко працює на підприємстві “Д’юті-Фрі Одеса”. Інформацію про його статки журналісти отримали з декларацій його дружини Наталії, яка до кінця квітня цього року працювала в Донецькому обласному управлінні із контроля за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів. 
     
    Вона і вказала, що у 2016 році її чоловік став власником двох квартир у Києві площею 42 і 98 квадратних метрів.
     
    Згідно інформації із реєстру речових прав на нерухоме майно, придбані Кучеренком квартири знаходяться у столичному житловому комплексі бізнес-класу “Паркове місто”. За декларацією дружини, 98-метрова квартира обійшлася екс-податківцеві у 3,7 млн гривень, а 42-метрова - у 235 тисяч. Хоча нині ціна від забудовника на подібні помешкання стартує від 1,6 млн, тобто справжня сукупна вартість нерухомості складає близько 200 тисяч доларів. 
    При цьому, згідно з декларацією, сукупний річний дохід родини у 2016-2017 роках складав близько 80 тисяч гривень. 
     
    Окрім цього, мати Миколи Кучеренка у лютому 2014 року стала власницею Volkswagen Touareg. Зараз ціни на подібні автівки з салону стартують від 50 тисяч доларів.   
     
    Згідно матеріалів справи, колишній податківець Микола Кучеренко був засуджений за незаконне збагачення за те, що кожного місяця збирав із декількох компаній гроші “за уникнення проблем” і “надання посильної допомоги” у разі їх виникнення. 
     
    Підготовлено ГО «Інтерньюз-Україна» в рамках проекту «Декларації»