Злякався конфіскації?

  • 12 черв. 2018 09:07
  • 1135
    • Новина Злякався конфіскації? Ранкове місто. Кропивницький
     
    Міграційник, раніше засуджений за хабар, перед судом переписав майно на матір та родича. 
    Автобусну зупинку із кафетерієм площею 312 кв. м, 290-метровий житловий будинок у селищі Вигода і 21 сотку землі під ним. Все це Юрій Бердан переписав на 72-річну матір. А квартиру за угодою дарування  - на ніби-то кузена колишньої дружини Руслана Пирина. Зміна власника майна відбулася перед судом, рішенням якого могла стати конфіскація майна чиновника. Та не стала.
     
    У 2012-2014 році Юрій Бердан очолював Калуський райвідділ Державної міграційної служби. Був засуджений за отримання хабаря за пришвидшення виготовлення закордонних паспортів. Під час суду він “щиросердно розкаявся і попросив суворо не карати”, тому отримав штраф у розмірі 34 тисяч гривень і позбавлення права займати керівні посади строком на один рік. Без конфіскації майна. 
     
    Та кар’єра міграційника на цьому не закінчилася. У жовтні минулого року Юрій Бердан призначений заступником начальника відділу громадянства, паспортизації та реєстрації Державної вже обласної міграційної служби Івано-Франківщини. 
    До речі, у паперовій декларації Бердана за 2014 рік будинок і земля, записані на матір, відсутні. Проте в електронних він уже згадує, що користується цим майном із 2014 року.
     
     
    Нагадаємо: «ЗНО» для суддів