Жителі Черкащини обурені поведінкою школярів з Кропивницького

  • 10 черв. 2018 12:06
  • 1730
    • Новина Жителі Черкащини обурені поведінкою школярів з Кропивницького Ранкове місто. Кропивницький
     
    Минулої суботи група кропивницьких учнів з 29-ї школи в Суботові біля Іллінської церкви відзначились негарною поведінкою на могилах давнього кладовища. Про це у ФБ пише мешканка Чигирина Оксана Минская.
     
    "Сьогодні ранковий настрій було зіпсовано ганебною поведінкою учнів, батьків та вчителів загальноосвітньої школи № 29 м. Кропивницький, які на шляху до Зерноленда зробили зупинку в Суботові біля Іллінської церкви - архітектурної памятки сер. XVII ст. національного значення. Метою їхньої зупинки був «похід» до туалету (звичайно ж, це була необхідна людська потреба). Ніхто б із сторонніх осіб не звернув би увагу на цих горе-туристів, якби не одне АЛЕ…
     
    В той час, коли частина цього гурту під наглядом вчителів та батьків пішли до необхідного їм «будиночка», інші товклися на могилах давнього кладовища, залишки якого збереглися за вівтарною частиною Іллінської церкви. Незважаючи на камяні хрести, два з яких зобразив на своєму малюнку Т.Г.Шевченко під час свого другого візиту до Суботова у 1845 р., та надмогильні плити, на яких можна прочитати епітафії, учні затіяли біганину по цих могилах, скакали по них, випробовували свою силу на хрестах. При цьому батьки та вчителі не зробили учням жодного зауваження, хоча плюндрування могил відбувалося на їхніх очах (одна мама, а може, й вчителька спокійнісінько ходила між цими дітьми і фотографувала чудові краєвиди). 
     
    Останньою краплею нашого терпіння було селфі одного школяра, який робив його, лежачи на могилі, де поховано Квартального Олександра, який у 21 рік віддав своє життя 5 січня 1944 р. за визволення тієї ж Кіровоградщини, звідки і приїхали ці мандрівники. Можливо, у цій школі таким чином «виховують» патріотичні почуття учнів? Від побаченого стало сумно, а ще більше страшно – куди котиться наша країна?" - йдеться у повідомленні.
     
     
     
    Нагадаємо: На Кіровоградщині чоловік викрав металеві ланцюги з огорожі пам’ятника