За підтримки ЄІБ відбудеться тендер на модернізацію логістичної мережі Укрпошти

  • 7 черв. 2018 12:36
  • 988
    • Новина За підтримки ЄІБ відбудеться тендер на модернізацію логістичної мережі Укрпошти Ранкове місто. Кропивницький
     
    Укрпошта та Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) розпочинають новий етап модернізації логістичної мережі Укрпошти. Проект охоплює реструктуризацію логістичної системи Укрпошти та побудову нової, оновленої, яка відповідатиме нинішнім вимогам. ЄІБ, який став партнером проекту, розпочав тендер на залучення міжнародних консультантів для реалізації цього амбітного проекту.
     
    “У спадок від радянської пошти ми отримали величезні площі сортувальних центрів, що у більшості областях розташовані в центрі міст – аби потрапити на сортування пошта стоїть у корках великих міст, а вже потім роз’їжджається до отримувачів. До того ж ми маємо утримувати всі ці приміщення, а вони, м’яко кажучи, не в дуже задовільному стані. Зараз ми плануємо в рамках 5-річної стратегії трансформації Укрпошти замінити 35 сортувальних центрів на 5-7», – відзначив в. о. генерального директора Укрпошти Ігор Смілянський.
     
    Він додав, що для масштабної перебудови компанія вже вкладає власні кошти – вже почали будівництво сортувального центру у Львові, а також залучає міжнародних інвесторів.
     
    «Саме на розробку декількох варіантів нової логістичної мережі та місця розміщення нових сортувальних центрів спрямована технічна допомога від ЄIB. Завдяки цій фінансовій установі ми продовжимо оновлення інфраструктури. Такі зміни допоможуть нам швидше обробляти та доставляти посилки наших клієнтів», – розповів очільник компанії.
     
    Відповідно до умов оголошеного ЄIB тендеру мають бути розроблені декілька альтернативних варіантів нової структури мережі. Орієнтовна загальна вартість технічної допомоги від Європейського інвестиційного банку (EIB) без ПДВ складає 400 тисяч євро. Для участі у торгах компанії мають подати запит на участь до 18 червня, а тендерні пропозиції до 2 липня.
     
    «Можливі сценарії нової мережі Укрпошти моделюватимуться за допомогою відповідного програмного забезпечення задля оптимізації поштової логістики. Учасники тендеру мають чітко його визначити в своїх пропозиціях та включати в них детальну інформацію про програмні засоби, які вони планують розгорнути», – зазначив перший заступник генерального директора Укрпошти Олександр Перцовський.
     
     
    По закінченню роботи над проектом буде створено інвест-кейс, який може бути профінансований Європейським інвестиційним банком разом з іншими міжнародними організаціями.
     
    Нагадаємо: 41 українець отримає стипендію за програмою Європейського Союзу Еразмус+