На Кіровоградщині школярі знайомились з безмежним світом професій

  • 7 черв. 2018 10:30
  • 956
    • Новина На Кіровоградщині школярі знайомились з безмежним світом професій Ранкове місто. Кропивницький
    Підготовка до дорослого життя: у Олександрії школярі поринали у безмежний світ професій
     
    Добіг кінця черговий навчальний рік, проте профорієнтація для учнівської молоді триває.
     
    Нещодавно фахівці Олександрійського міськрайонного центру зайнятості разом з працівниками Олександрійської центральної районної бібліотеки імені д. І. Чижевського та заступником директора з виховної роботи Олександрійського медичного коледжу Наталією Щербиною для школярів Олександрійського району та міста провели  профорієнтаційні заходи з використанням мобільного центру профорієнтації.
     
    Так, для учнів 8-9 класів провели профорієнтаційні уроки, під час яких фахівець центру зайнятості ознайомила школярів за допомогою барометру професій з ситуацією на ринку праці, а за допомогою професіограм – з вимогами професії до людини. 
     
    Старшокласники запитували про можливості набуття професій агронома, економіста, муляра, кухара, електрогазозварника, цікавились перспективами працевлаштування, вивчали інформацію з описами професій, паспортів навчальних закладів, які їм презентувала провідний фахівець з профорієнтації відділу активної підтримки безробітних Олександрійського міськрайонного центру зайнятості Олена Клочко. Разом з підлітками організатори заходу дискутували про фактори, які сприяють правильному вибору професії та обговорювали помилки, які допускаються учнями під час професійного самовизначення. 
     
     
    Учні 10-11 класів мали змогу дізнатися про можливості отримання професій в Олександрійському медичному коледжі безпосередньо від представника навчального закладу. За допомогою цікавої презентації діти ознайомилися з навчальним закладом, факультетами та спеціальностями, за якими проводиться підготовка та умовами навчання. 
    Під час профорієнтаційних уроків старшокласники обговорювали перспективи власного дорослого життя, ділились своїми професійними уподобаннями та дійшли висновку, що стати успішним можна завдяки цілеспрямованості, високому професіоналізму, умінню долати труднощі та наполегливій праці.
     
    Для молодших школярів працівники Олександрійської районної центральної бібліотеки імені Д. І. Чижевського провели цікаві профорієнтаційні ігри, у яких, з великим задоволенням, дітлахи брали участь та поринали у безмежний світ професій.
     
    Кіровоградський обласний центр зайнятості
     
     
    Нагадаємо: У Голованівську школярі ознайомлювались з особливостями роботи служби зайнятості