Першу інклюзивну гойдалку створили на заводі «Ельворті»

  • 7 черв. 2018 10:07
  • 3194
    • Новина Першу інклюзивну гойдалку створили на заводі «Ельворті» Ранкове місто. Кропивницький
           
    Минулого тижня на території Центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів у Кропивницькому встановили першу на території обласного центру інклюзивну гойдалку. Виготовлена вона була конструкторами заводу “Ельворті” на базі підприємства.
     
    За словами завідувачки центру Лілії Місюні, цю гойдалку діти з інвалідністю, які пересуваються на візку, чекали давно. Тепер вони, як і інша малеча, мають можливість кататися.
     
    — Близько сорока відсотків дітей, які відвідують наш центр, мають вади опорно-рухового апарату і пересуваються на візочках. Ця гойдалка необхідна, бо діти були позбавлені можливості цієї розваги. В 13-14 років мами вже не в силах посадити дитину на звичайну гойдалку, а якщо й садять, то діти не можуть тримати рівновагу. Тепер, не встаючи з візочка, вони заїжджають на платформу та, гойдаючись, відчувають той смак дитинства, — розповіла Лілія Місюня. — Гойдалка була встановлена за спонсорські кошти. Проектанти та конструктори заводу “Ельворті” цю гойдалку спроектували й виготовили самостійно. Після виготовлення її з підприємства привезли сюди та встановили. 
     
    Як зазначила керівниця закладу, того ж дня на базі центру запрацював новий фізкабінет. На обладнанні, яке було придбане за кошти волонтерів, працівники центру готують дітям кисневі коктейлі. 
    Лілія Місюня додала, що після встановлення гойдалки на черзі планують створення фізкабінету для реабілітації дітей. 
     
    Дмитро Семенюк 
     
     
    Конкурс журналістських матеріалів «Поспішай творити добро» ініційований Благодійним фондом Олександра Шевченка та Українським журналістським фондом.
     
    Нагадаємо: На Кіровоградщині чоловік з інвалідністю відкрив інтернет-магазин