У Голованівську школярі ознайомлювались з особливостями роботи служби зайнятості

  • 7 черв. 2018 09:04
  • 990
    • Новина У Голованівську школярі ознайомлювались з особливостями роботи служби зайнятості Ранкове місто. Кропивницький
     
    Фахівці Голованівського районного центру зайнятості регулярно проводять різноманітні заходи зі старшокласниками загальноосвітніх навчальних закладів, з метою інформування учнів про світ професій та надання допомоги виборі майбутньої професії.
     
    Так, нещодавно, до Голованівського районного центру зайнятості звернулася Наталія Герижановська – учитель економіки НВК «Голованівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів ім. Т. Г. Шевченка – гімназія», з метою ознайомлення учнів 10-В класу з напрямками діяльності Державної служби зайнятості, оскільки особливості функціонування служби зайнятості входять до однієї з тем вивчення предмету, який вона викладає.
     
    Днями одна із підгруп 10-В класу завітала до Голованівського районного центру зайнятості. Фахівцем центру зайнятості Нелею Лісніченко для школярів була проведена екскурсія, під час якої учнів ознайомили із напрямками діяльності центру зайнятості, послугами, які надаються для зайнятого та незайнятого населення, роботодавців, учнівської та студентської молоді, соціальним захистом для безробітних, профорієнтаційною роботою, впровадженням новітніх інформаційних та електронних технологій. 
    Наступним кроком знайомства з службою зайнятості стала презентація школярам можливостей служби зайнятості для професійного самовизначення, проходження тестування, професійного навчання за професіями та спеціальностями, які користуються попитом на ринку праці, пошуку роботи за допомогою електронного консультанта, складанням резюме та ін. 
     
    Протягом усього заходу школярі отримували кваліфіковані відповіді на усі свої питання.
    Наприкінці зустрічі старшокласники подякували за проведений захід, а фахівці Голованівського районного центру зайнятості висловили свої сподівання на те, що екскурсія допоможе у вивченні теми щодо діяльності служби зайнятості, а учні покажуть гарні знання.
     
    Н. Лісніченко, провідний фахівець з питань зайнятості Голованівського районного центру зайнятості
     
    Нагадаємо: Чи у кожного жителя Кіровоградщини середній рівень зарплати?