Заява ЄС щодо вбивства журналіста Аркадія Бабченка

  • 30 трав. 2018 15:45
  • 988
    • Новина Заява ЄС щодо вбивства журналіста Аркадія Бабченка Ранкове місто. Кропивницький
     
    Європейський Союз висловлює щирі співчуття сім’ї, друзям та колегам журналіста Аркадія Бабченка, якого вбили у його квартирі в Києві 29 травня.
     
    Бабченко був шанованим військовим кореспондентом, який залишив рідну Росію у 2017 році після погроз через його журналістську діяльність. Щоразу, коли голос свободи жорстоко змушують мовчати, з’являється ризик послаблення наших суспільств і підриву наших демократій. Найкращий спосіб  вшанувати пам’ять Бабченка та його роботи,  а також рішуче протидіяти будь-яким спробам порушити наші спільні засадничі права - це провести швидке та прозоре розслідування задля притягнення винних у цьому злочині до відповідальності.
     
    Європейський Союз солідарний з журналістами та продовжить працювати задля їхнього захисту та захисту їхньої роботи. Це має велике значення для всіх демократій - у межах та поза межами наших кордонів.
     
     
    Європейський Союз складається з 28 держав-членів та їхніх народів. Це унікальне політичне та економічне партнерство, засноване на цінностях поваги до людської гідності, свободи, рівності, верховенства права і прав людини. Понад п’ятдесят років нам знадобилось для створення зони миру, демократії, стабільності і процвітання на нашому континенті. Водночас нам вдалось зберегти культурне розмаїття, толерантність і свободу особистості. ЄС налаштований поділитись своїми цінностями та досягненнями з країнами-сусідами ЄС, їх народами, та з народами з-поза їхніх меж.