Кримінальні і надзвичайні новини, що сталися на Кіровоградщині на минулому тижні

  • 26 трав. 2018 09:00
  • 1847
    • Новина Кримінальні і надзвичайні новини, що сталися на Кіровоградщині на минулому тижні Ранкове місто. Кропивницький
    У Кропивницькому компанія п’яних друзів напала на поліцейського
     
    Водій у стані сп'яніння наніс тілесні ушкодження інспектору патрульної поліції Кропивницького.
     
    20 травня близько 3-ї години ночі на службовий планшет патрульним надійшло повідомлення про те, що з ресторану по вулиці Велика Перспективна рушає автомобіль RANGE ROVER, водій якого перебуває в стані сп’яніння. Про це у ФБ повідомляє Патрульна поліція Кропивницького.
     
    Екіпаж патрульних зупинив вказане авто по вулиці Чміленка. З автомобіля вийшло шестеро осіб з явними ознаками алкогольного сп'яніння. Спочатку вони намагались провокувати працівників поліції, потім зачинили авто і почали втікати з місця пригоди.
     
    Під час спроби затримати водія один з його товаришів наніс інспектору тілесні ушкодження.
    Після чого інші п’ятеро осіб кинулися в бік поліцейського, тому останній дістав табельну вогнепальну зброю та стрільнув угору для виклику допоміжних сил. В результаті  нападника та водія затримали. На місце події викликано швидку медичну допомогу та слідчо-оперативну групу. 
    Нa водія був склaдений протокол по ч. 1 ст. 130 КУпАП зa керувaння aвтомобілем у стaні сп'яніння.
     
    Попередній діагноз інспектора патрульної поліції – ушиблена рана тімяної частини голови.
     
    Вчора, 21 травня, о 14-ій годині кривднику вручено повідомлення про підозру. Відповідно до ч. 2 ст. 345 ККУ умисне заподіяння працівникові правоохоронного органу легких або середньої тяжкості тілесних ушкоджень у зв'язку з виконанням службових обов'язків карається обмеженням волі на строк до п'яти років або позбавленням волі на той самий строк.
     
     
     
    Смертельна ДТП. На Кіровоградщині водій Daewoo Nexia злетів у річку
     
    Під Кропивницьким сталася смертельне ДТП, про це повідомляє Судово-юридична газета в Україні.
     
    У неділю, 20 травня, в Кіровоградській області сталася дорожньо-транспортна пригода, яка закінчилася загибеллю водія. 
    Водій тавто Daewoo Nexia рухався по автодорозі Кропивницький - Олександрія та не впорався з керуванням на мосту через річку Бешка.
     
    В результаті інциденту загинула одна людина. Автомобіль з водойми витягнув пожежно-рятувальний загін.
     
     
     
    На Бобринецькому шляху на газозаправці вибухнув газовий балон
     
    У Кропивницькому рятувальники надали допомогу по буксируванню автобуса, на якому вибухнув газовий балон. Про це повідомляє Управління ДСНС України у Кіровоградській області.
     
    18 травня о 18:55 до оперативно-координаційного центру Управління ДСНС України у Кіровоградській області надійшло повідомлення про те, що на автодорозі Бобринецький шлях у Кропивницькому під час заправки на автозаправці «Укренерго» стався розрив газового балону без послідуючого горіння на мікроавтобусі «БАЗ-2215». 
     
    Внаслідок події травмовано двох працівників газової заправки. Рятувальники 1-го Держвного пожежно-рятувального загону Кропивницького відбуксирували автобус на безпечну відстань. До ліквідації наслідків події залучались 22 чоловік особового складу та 6 одиниць техніки 1-го Державного пожежно-рятувального загону Кропивницького.
    Обставини та причину вибуху з’ясовують фахівці.
     
     
    В Александрии под тепловозом погибла девушка
     
    На Кировоградщине 29-летняя александрийка, которая вчера утром на железнодорожной станции Александрия попала под маневровый локомотив, скончалась в больнице.
     
    Девушка умерла вчера, полученные травмы оказались несовместимы с жизнью.
    Спасти пострадавшую не удалось, несмотря на то что "скорая" примчалась на место происшествия мгновенно, а в реанимации боролись за ее жизнь до последнего вздоха.
     
    Напомним, вчера, 22 мая, в 9.20 утра девушка высадилась из поезда. По предварительной информации, она надела наушники и на переходе к вокзалу не услышала и не заметила маневровый локомотив. С травмами головы и в коме пострадавшую забрали в городскую больницу №1. Днем, в 13.30, врачи сообщали, что ее состояние "тяжелейшее".
     
     
    У Дендропарку  виявили кліщі, інфіковані збудниками хвороби Лайма
     
    Фахівці обласного лабораторного центру 21-22 травня 2018 р. провели обстеження території Дендропарку на виявлення кліщів та їх дослідження. Про це повідомляє сайт Кіровоградський обласний лабораторний центр.
     
    Всього зібрано 68 екземплярів кліщів, з яких 9 екз. – інфіковані бореліями – збудниками хвороби Лайма: 3 екз. зі сторони входу з Критого ринку та  6 екз. -  вхід зі сторони вулиці  Волкова.
     
    Враховуючи активізацію кліщів в природі, початок епідсезону із захворюваності на Лайм-бореліоз та з метою попередження ризику захворювання мешканців та відвідувачів міста даною особливо небезпечною інфекцією рекомендуємо:
     
    – підприємствам, установам, організаціям, громадянам утримувати земельні ділянки та території відповідно до вимог санітарних норм, здійснювати заходи спрямовані на запобігання інфекційним захворюванням та забрудненню навколишнього середовища;
     
    – своєчасно проводити як хімічну акарицидну, так і механічну обробку територій;
     
    – своєчасне скошувати високу траву та рослинність в парках та місцях відпочинку;
     
    – розчищення пішохідних доріжок від зайвої рослинності;
     
    -  встановлення в місцях відпочинку попереджувальних табличок «Обережно, кліщі!»;
     
    – своєчасно організовувати збір і вивіз сміття та харчових відходів з метою попередження розмноження мишовидних гризунів;
     
    – проведення профілактичних дератизаційних заходів проти гризунів, так як гризуни сприяють розвитку кліщів та відповідних інфекційних захворювань серед людей.
     
    Після проведення протикліщових заходів на територіях, де були виявлені кліщів зі збудниками Лайм – бореліозу, рекомендуємо проводити повторні обстеження на наявність інфікованих кліщів.
     
    Заступник директора  Н. І. Оперчук
    Завідувач відділенням ОНІ  Ф.Ф. Чорний
     
     
    І знову хабар. Колишнього посадовця затримали за вимагання грошей
     
    СБУ затримала на вимаганні колишнього керівника комунального підприємства Кіровоградщини. Про це повідомляє Прес-група УСБУ в Кіровоградській області. 
     
    Співробітники Служби безпеки України під процесуальним керівництвом військової прокуратури викрили на одержанні неправомірної вигоди колишнього керівника комунального підприємства одного з районів Кіровоградської області.
     
    Правоохоронці встановили, що колишній посадовець вимагав від місцевого підприємця вісімдесят п’ять тисяч гривень. За вказану суму ділок обіцяв нібито вплинути на рішення одного з керівників районної влади щодо передачі в оренду приміщення, яке перебуває у комунальній власності. 
     
    Співробітники СБУ затримали зловмисника згідно зі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України у власному помешканні після одержання першої частини неправомірної вигоди у розмірі сорока тисяч гривень. 
     
    Наразі вирішується питання щодо оголошення фігуранту справи про підозру в скоєнні злочину, передбаченого ч.2 ст. 369-2 Кримінального кодексу України та обрання міри запобіжного заходу. У рамках відкритого кримінального провадження тривають невідкладні слідчі дії для встановлення інших осіб, причетних до протиправної діяльності.