Заява Високої Представниці ЄС щодо збиття літака рейсу MH17

  • 25 трав. 2018 18:05
  • 689
    • Новина Заява Високої Представниці ЄС щодо збиття літака рейсу MH17 Ранкове місто. Кропивницький
     
    Заява Високої Представниці ЄС із закордонних справ і безпекової політики від імені Євросоюзу щодо висновків Спільної
    слідчої групи про збиття літака рейсу MH17
     
    Європейський Союз вкотре засвідчує свою повну підтримку Резолюції Ради Безпеки ООН 2166. Документ вимагає притягнути до відповідальності причетних до збиття літака рейсу МН17, яке сталося 17 липня 2014 року, та спонукає усі країни до тісної співпраці для встановлення відповідальності.
     
    24 травня 2018 року Спільна слідча група представила подальші результати свого незалежного, професійного та неупередженого розслідування. Слідчі визначили, що зенітно-ракетний комплекс «Бук», який було використано, аби збити літак рейсу MH17, безсумнівно, належав збройним силам Російської Федерації.
     
    Європейський Союз закликає Російську Федерацію взяти на себе відповідальність та повноцінно співпрацювати із розслідуванням задля встановлення відповідальності причетних.
     
     
    Європейський Союз складається з 28 держав-членів та їхніх народів. Це унікальне політичне та економічне партнерство, засноване на цінностях поваги до людської гідності, свободи, рівності, верховенства права і прав людини. Понад п’ятдесят років нам знадобилось для створення зони миру, демократії, стабільності і процвітання на нашому континенті. Водночас нам вдалось зберегти культурне розмаїття, толерантність і свободу особистості. ЄС налаштований поділитись своїми цінностями та досягненнями.