Випуск хімічних речовин і продукції на Кіровоградщині збільшився на 31%

  • 25 трав. 2018 12:34
  • 1337
    • Новина Випуск хімічних речовин і продукції на Кіровоградщині збільшився на 31% Ранкове місто. Кропивницький
     
    До Дня хіміка
     
    Хімічна промисловість області представлена 22 підприємствами, серед яких провідне місце займають ТОВ "Кіровоградпостач" та ТОВ "Прогрес–2010". Про це повідомляє Головне управління статистики у Кіровоградській області.
     
    Завдяки використанню передових технологій виробництва та високоякісної сировини, продукція підприємств задовольняє потреби найвибагливіших споживачів та за багатьма показниками знаходиться на рівні світових стандартів.
     
    У 2017 р. підприємствами з виробництва хімічних речовин і хімічної продукції освоєно 32,3 млн.грн. капітальних інвестицій або 2,5% загального обсягу підприємств переробної промисловості області.
     
    Випуск промислової продукції у виробництві хімічних речовин і хімічної продукції у 2017 р. збільшився на 31%, зокрема: у виробництві основної хімічної продукції, добрив і азотних сполук, пластмас і синтетичного каучуку в первинних формах – в 1,8 раза, іншої хімічної продукції – на 20,5%, фарб, лаків і подібної продукції, друкарської фарби та мастик – на 9,9%.
     
    У 2017 р. порівняно з 2016 р. зросло виробництво фарб та лаків на основі акрилових або вінілових полімерів, розчинених у водному середовищі; фарб та лаків, інших, сикативів готових; розчинників; рідин гальмівних гідравлічних; антифризів.
    Обсяг реалізованої продукції галузі у 2017 р. становив 477,2 млн.грн або 2,6% переробної промисловості області.
     
    Нагадаємо: Поліграфічні підприємства Кіровоградщини освоїли сім мільйонів інвестицій