Глибина співпраці України та ЄС має відповідати амбітній програмі реформ

  • 25 трав. 2018 11:31
  • 738
    • Новина Глибина співпраці України та ЄС має відповідати амбітній програмі реформ Ранкове місто. Кропивницький
    Глибина співпраці України та ЄС має відповідати амбітній програмі реформ - зустріч Володимира Гройсмана з Президентом ЄК
     
    Глибина співпраці України та ЄС в усіх аспектах, в тому числі макрофінансовому, має відповідати амбітній програмі реформ. Про це йшлося під час зустрічі Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана з Президентом Європейської комісії Жаном-Клодом Юнкером.
     
    Співрозмовники погодилися, що економічний розвиток, який вже демонструє Україна, вимагає зміни формату співпраці в бік її довготривалості. При цьому виконання Угоди про асоціацію з ЄС є незмінним орієнтиром і фундаментом роботи.
     
    «Україна продовжує амбітну програму реформ. Її пріоритет - прискорення економічного зростання, нарощення залучення іноземних інвестицій в економіку, - сказав Володимир Гройсман. - Підтримка України з боку ЄС є надзвичайно важливою для нас. І не тільки на двосторонньому рівні. В ході дискусій в рамках Великої Сімки ми також розраховуємо на підтримку наших ініціатив».  
     
    Сторони також обговорили безпекові питання, збереження санкційної політики Євросоюзу проти Росії як держави-агресора до повного виконання Мінських угод, а також напрацювання спільної позиції в енергетичних питаннях з огляду на перспективи будівництва російського газопроводу «Північний потік - 2».